Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οπισθοδρόμηση στην εκπαίδευσηΟ κ. Ν. Φίλης, από το βήμα της Βουλής, ανέφερε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει αρχίσει να μελετά και αλλαγές ως προς τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Εκπαίδευση
Σαφής οπισθοδρόμηση σε μοντέλα λειτουργίας άλλων εποχών, τα οποία υπηρετούν τις πολιτικές σκοπιμότητες και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, με τις αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση και την ακύρωση στην πράξη των Συμβουλίων των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, το υπουργείο Παιδείας προκρίνει ρυθμιστικό πλαίσιο που καθιερώθηκε πριν από μία 15ετία και μία 35ετία αντίστοιχα. Ενδεικτικά, ο υπουργός Νίκος Φίλης με τις ρυθμίσεις για τα ιδιωτικά σχολεία δημιουργεί ένα ασφυκτικό εργασιακό πλαίσιο που στην ουσία απαγορεύει «την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τη δυνατότητα να προσφέρουν στους μαθητές φροντιστηριακές ώρες στα βασικά μαθήματα και στις ξένες γλώσσες», όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες των σχολείων απαντώντας στην ομοσπονδία των εκπαιδευτικών, η οποία αναφέρει ότι με τις ρυθμίσεις Φίλη προστατεύονται τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και αποτρέπονται οι καταχρηστικές και αυθαίρετες απολύσεις.

Την ίδια στιγμή, η πλειονότητα των μελών στα Συμβούλια των ΑΕΙ, μεταξύ αυτών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΑΠΘ, μετά το ΕΜΠ υπέβαλαν χθες την παραίτησή τους καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την υπονόμευση των Συμβουλίων, καθώς δεν είχε την τόλμη να τα καταργήσει, αλλά η αρμόδια αναπλ. υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου τους αφαίρεσε κρίσιμες αρμοδιότητες.

Παράλληλα, ο κ. Φίλης χθες ανακοίνωσε ότι η ρύθμιση για τη δυνατότητα επανεγγραφής των φοιτητών που για δύο συνεχή εξάμηνα, για οποιονδήποτε λόγο, δεν πήγαν να εγγραφούν, δεν αφορά τους «αιώνιους» φοιτητές. «Είναι ενεργοί, δεν έχουν διαγραφεί, τους δίνουμε τη δυνατότητα να εγγραφούν στο εξάμηνό τους», είπε, χωρίς να εξηγήσει γιατί δεν ορίζει λόγους υπό τους οποίους θα δικαιολογείται η ρύθμιση (π.χ. σοβαρό οικογενειακό κώλυμα). Ο νόμος 4009/11 προέβλεπε όριο φοίτησης για τους φοιτητές και υποχρέωση εγγραφής σε κάθε εξάμηνο ώστε να διατηρείται η φοιτητική ιδιότητα – σε περίπτωση μη εγγραφής σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα, έχαναν οι φοιτητές τη φοιτητική ιδιότητα. Υπήρχε όμως η πρόβλεψη για διακοπή φοίτησης και επαναφορά και καθεστώς μερικής φοίτησης, π.χ. για εργαζόμενους φοιτητές. Αρα, το υπουργείο καταργεί πλέον κάθε όριο φοίτησης στα ελληνικά ΑΕΙ, με δεδομένο ότι ουδείς φοιτητής διαγράφεται εάν ξεπεράσει τον ελάχιστο χρόνο σπουδών της σχολής του, προσαυξημένο κατά δύο έτη (το ν+2).
Έντυπη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μοιραία πλαγιομετωπική στον Ορχομενό. Νεκρή 32χρονη γυναίκα (video-photo)

Υπέκυψε στα τραύματά της 32χρονη γυναίκα όταν το επιβατικό όχημα που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα διερχόμενη από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.00 στην επαρχιακή οδό  Λιβαδειάς Ορχομενού, στη βάση της γέφυρας του σιδηροδρομικού δικτύου στο ύψος του σταθμού της Λιβαδειάς. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί η νεαρή οδηγός από τα συντρίμμια του επιβατικού αυτοκινήτου.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ-ΟΡΑΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟ

Η συνέχεια του σήριαλ παιδική χαρά στον Ορχομενό παίχτηκε χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο όπου ο κ Υπερήφανος κατά την προσφιλή του τακτική προσπάθησε για μία ακόμα φορά να εκβιάσει το δημοτικό συμβούλιο   φέρνοντας τελευταία στιγμή  μία μελέτη για παιδική χαρά όπου η συνολική αξία της ούτε λίγο ούτε πολύ μαζί με τα παιχνίδια προσέγγιζε το ποσό των 300.000 ευρώ περίπου .

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή . Τέσσερα χρόνια τώρα η πόλη του Ορχομενού παραμένει χωρίς παιδική χαρά μία και ο σημερινός δήμαρχος και συν αυτών ξήλωσαν κυριολεκτικά την παιδική χαρά μέσα σε μία νύχτα δήθεν εφαρμόζοντας το νόμο . Ο νόμος όμως κάθε άλλο παρά για ξήλωμα υφιστάμενων παιδικών χαρών μιλούσε. Αντίθετα ο νόμος ήταν σαφής και περιείχε καθαρές  οδηγίες για το πως μπορούσαν και με ποιες παρεμβάσεις   να συνεχίσουν να λειτουργούν οι παιδικές χαρές.
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 27934/ΦΕΚ Β 2029/25.07.2014
Άρθρο 2 Υφιστάμενες Παιδικές Χαρές
   Α. Ο έλεγχος και η αξιολόγηση της καταλληλότητας λειτουργίας τ…

ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Συνωστισμός παρουσιάστηκε στο  περασμένο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης  όταν εκπρόσωποι και μέλη των συλλόγων που χρησιμοποιούν ως έδρα το πολιτιστικό κέντρο της πόλης μας  ήρθαν για να ενημερώσουν για συγκεκριμένα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου από τον  σύμβουλο της δημοτικής κοινότητας κ Γ.Βούτσα ο οποίος είχε οριστεί από τον δήμαρχο κ Υπερήφανο ως υπεύθυνος για θέματα Πολιτιστικού Κέντρου.
Στην έντονη   συζήτηση που ακολούθησε συμφωνήθηκε ότι ο τρόπος λειτουργίας του Πολιτιστικού κέντρου θα πρέπει επιτέλους να οριστεί με κανονισμό λειτουργίας που θα ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο και θα τηρείται από όλους. Και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα επίσημα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να συζητηθεί και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις
Θα επανέλθουμε...