Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΠΤΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Έπρεπε να περάσουν δυόμιση ολόκληρα χρόνια, να ξηλωθεί κυριολεκτικά η μεγάλη παιδική χαρά στην κεντρική πλατεία του Ορχομενού και να υπολειτουργήσουν οι άλλες παιδικές χαρές στα τοπικά διαμερίσματα ,εκτός αυτής ίσως του Κοκκίνου που τελείωσε πρόσφατα . Έπρεπε  να γίνουν αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες κι ερωτήσεις δημοτών και δημοτικών συμβούλων  για  να μας έρθει μία ευχάριστη είδηση κι αυτή από το υπουργείο Εσωτερικών .
Σε πρόσφατο δημοσίευμα μαθαίνουμε τα εξής παρακάτω :

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ  ΜΑΖΙ
(''Το Υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβε την πρωτοβουλία εξεύρεσης πόρων και κάλεσε όλους τους ενδιαφερόµενους ΟΤΑ να συµµετάσχουν σε πρώτη φάση στην καταγραφή των αναγκών για παιδικές  χαρές   προκειµένου σε δεύτερη φάση να διερευνηθεί η δυνατότητα εκπόνησης ειδικού χρηµατοδοτικού  προγράµµατος για τις παιδικές χαρές, µε γνώµονα την άµεση, νόµιµη και πιστοποιηµένη λειτουργία τους. Η προθεσμία αυτή έληγε στα τέλη του Μαϊου 2017 ενώ ο ενδιαφερόμενος ΟΤΑ έπρεπε να αποστείλει – έως αυτή την ημερομηνία - το τεχνικό δελτίο καταγραφής των αναγκών του στη ∆/νση Οικονοµικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής Τ.Α. του ΥΠ.ΕΣ.

1,5 εκατ. ζητησε  ο Δήμος Ορχομενού…

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου Ορχομενού και Προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκά Υπερήφανου στο πρόσφατο ΔΣ, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ορχομενού απέστειλε το τελικό (σσ. αφού αποστάλησαν συνολικά τρία τον αριθμό για καθαρά τεχνικούς λόγους,  που επέβαλαν την τροποποίησή τους) τεχνικό δελτίο με το οποίο ζητάται το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ για συνολικά 17 παιδικές χαρές σ` όλα σχεδόν τα Δημοτικά Διαμερίσματα (π.χ. 3 στη Δ.Κ. Ορχομενού, 2 στη Τ.Κ. Παύλου, κ.ο.κ.).
Μάλιστα, όπως μάθαμε, ο Δήμος Ορχομενού ήταν ο τρίτος σε επίπεδο χώρας που κατάθεσε εμπρόθεσμα το τεχνικό δελτίο, γεγονός που σημαίνει πως θα έχει και την ανάλογη αξιολόγηση από την αρμόδια επιτροπή....'' από
ORCHOMENOS  PRESS
 )

Βέβαια ο δήμαρχος Αλιάρτου  για παράδειγμα δεν περίμενε το υπουργείο Εσωτερικών για να φτιάξει παιδικές χαρές .
Τις έφτιαξε με δικές του ενέργειες .!!!!

Έστω κι έτσι όμως κουράγιο .

Μετά από δυόμιση χρόνια έπρεπε να μας πάρει το υπουργείο Εσωτερικών από το χέρι για να στείλει ο Δήμος Ορχομενού  Τεχνικό Δελτίο ...
Άντε με το καλό και οι μελέτες
Και στο μεταξύ τα παιδάκια στο Δήμο Ορχομενού ψάχνουν χώρους για παιχνίδι ..
θα επανέλθουμε...Σχόλια