Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λιβαδειά, 19-3-2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 οι εργασίες του διήμερου Συνεδρίου του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια που διοργάνωσε ο Δήμος Λεβαδέων


                                                       
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Λιβαδειά, 19-3-2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 οι εργασίες του διήμερου Συνεδρίου του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια που διοργάνωσε ο Δήμος Λεβαδέων με θέμα “Αστικά Ποτάμια: από τη Λήθη στη Μνημοσύνη και στην αναγέννηση”.
Την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν τις εργασίες ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, οι οποίοι συνεχάρησαν τη Δημοτική Αρχή για τη διοργάνωση του συνεδρίου και ευχήθηκαν να υλοποιηθούν όλοι οι στόχοι της Δημοτικής Αρχής για την αναγέννηση του ποταμού της Έρκυνας.
Οι εισηγητές των θεματικών ενοτήτων της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου αναφέρθηκαν στις τεχνικές παρεμβάσεις οι οποίες μπορούν να γίνουν στα ποτάμια για την προστασία και την ανάπτυξή τους, καθώς και στις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν για την αναγέννηση της Έρκυνας που  θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης της Λιβαδειάς.
Βασική ομιλήτρια της τέταρτης θεματικής ενότητας ήταν η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, η οποία παρουσίασε το Σχέδιο για την αναγέννηση του ποταμού της Έρκυνας.  Η Δήμαρχος σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ολιστικό σχέδιο που στοχεύει στη δημιουργία ενός ενιαίου δικτύου παρόχθιας διαδρομής και θα συμπεριλαμβάνει όλες τις προτάσεις και τα επιμέρους σχέδια και δράσεις που αναφέρονται στο ποτάμι.  Στόχος του σχεδίου είναι να μετατραπεί το ποτάμι σε μεγάλο υδάτινο πάρκο και θερμοκοιτίδα της πολιτιστικής αναγέννησης της πόλης.  Οι όχθες της Έρκυνας  θα είναι ενιαίος χώρος δραστηριοτήτων, αναψυχής και μνήμης, όπου παράλληλα με τη ροή των νερών θα τρέχουν η ιστορία, η οικονομία, η εκπαίδευση και η ταυτότητα της πόλης.
Το σχέδιο περιλαμβάνει τέσσερεις τομείς:
·         το περιβάλλον και την οικολογία με τη δημιουργία γωνιάς ανακύκλωσης, κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και συλλογικού κήπου
·         την ιστορία και την ταυτότητα της πόλης όπου θα αποτυπώνεται η ιστορική διαδρομή της περιοχής από την μυθολογία μέχρι τη σύγχρονη εποχή και η πολυμορφία των κατοίκων του Δήμου
·         την οικονομία, καθώς το σχέδιο προβλέπει το ποτάμι να γίνει θύλακας κοινωνικής οικονομίας και εμπορικών δραστηριοτήτων με την επανάχρηση παράκτιων ακινήτων, τη δημιουργία υδροηλεκτρικής μονάδας, κ.α.
·         την τέχνη και τις πολιτιστικές δραστηριότητες, καθώς στις όχθες του ποταμού θα φιλοξενούνται πολιτιστικές δραστηριότητες και ένα φεστιβάλ που θα αποτελεί μεγάλο πολιτιστικό γεγονός.
Τα χαρακτηριστικά του σχεδίου είναι ότι πρόκειται για ένα σχέδιο συμμετοχικό με την ενεργή συμμετοχή όλων των δημοτών, αναπτυξιακό που θα συμβάλλει στην παραγωγή προστιθέμενης αξίας, εξωστρεφές που  θα απευθύνεται σε όλους και θα προσκαλεί νέες δυνάμεις και δημιουργικό καθώς διαμέσου αυτού θα καλλιεργείται και θα ενθαρρύνεται η πρωτοβουλία και η δημιουργικότητα.
Η Δήμαρχος τόνισε ότι η επιτυχία του προγράμματος βασίζεται στη συμμετοχικότητα των πολιτών, υπογράμμισε ότι για την υλοποίησή του θα αντληθούν χρήματα από διάφορες χρηματοδοτικές πηγές, ευρωπαϊκές, εθνικές, αλλά και από χορηγίες.  
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το σχέδιο για την αναγέννηση της Έρκυνας, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, όπου οι δημότες θα μπορούν να καταθέτουν τις  απόψεις και τις προτάσεις τους έτσι ώστε να συνδιαμορφωθεί  η τελική πρόταση για την υλοποίηση των παρεμβάσεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μοιραία πλαγιομετωπική στον Ορχομενό. Νεκρή 32χρονη γυναίκα (video-photo)

Υπέκυψε στα τραύματά της 32χρονη γυναίκα όταν το επιβατικό όχημα που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα διερχόμενη από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.00 στην επαρχιακή οδό  Λιβαδειάς Ορχομενού, στη βάση της γέφυρας του σιδηροδρομικού δικτύου στο ύψος του σταθμού της Λιβαδειάς. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί η νεαρή οδηγός από τα συντρίμμια του επιβατικού αυτοκινήτου.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ-ΟΡΑΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟ

Η συνέχεια του σήριαλ παιδική χαρά στον Ορχομενό παίχτηκε χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο όπου ο κ Υπερήφανος κατά την προσφιλή του τακτική προσπάθησε για μία ακόμα φορά να εκβιάσει το δημοτικό συμβούλιο   φέρνοντας τελευταία στιγμή  μία μελέτη για παιδική χαρά όπου η συνολική αξία της ούτε λίγο ούτε πολύ μαζί με τα παιχνίδια προσέγγιζε το ποσό των 300.000 ευρώ περίπου .

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή . Τέσσερα χρόνια τώρα η πόλη του Ορχομενού παραμένει χωρίς παιδική χαρά μία και ο σημερινός δήμαρχος και συν αυτών ξήλωσαν κυριολεκτικά την παιδική χαρά μέσα σε μία νύχτα δήθεν εφαρμόζοντας το νόμο . Ο νόμος όμως κάθε άλλο παρά για ξήλωμα υφιστάμενων παιδικών χαρών μιλούσε. Αντίθετα ο νόμος ήταν σαφής και περιείχε καθαρές  οδηγίες για το πως μπορούσαν και με ποιες παρεμβάσεις   να συνεχίσουν να λειτουργούν οι παιδικές χαρές.
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 27934/ΦΕΚ Β 2029/25.07.2014
Άρθρο 2 Υφιστάμενες Παιδικές Χαρές
   Α. Ο έλεγχος και η αξιολόγηση της καταλληλότητας λειτουργίας τ…

ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Συνωστισμός παρουσιάστηκε στο  περασμένο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης  όταν εκπρόσωποι και μέλη των συλλόγων που χρησιμοποιούν ως έδρα το πολιτιστικό κέντρο της πόλης μας  ήρθαν για να ενημερώσουν για συγκεκριμένα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου από τον  σύμβουλο της δημοτικής κοινότητας κ Γ.Βούτσα ο οποίος είχε οριστεί από τον δήμαρχο κ Υπερήφανο ως υπεύθυνος για θέματα Πολιτιστικού Κέντρου.
Στην έντονη   συζήτηση που ακολούθησε συμφωνήθηκε ότι ο τρόπος λειτουργίας του Πολιτιστικού κέντρου θα πρέπει επιτέλους να οριστεί με κανονισμό λειτουργίας που θα ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο και θα τηρείται από όλους. Και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα επίσημα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να συζητηθεί και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις
Θα επανέλθουμε...