Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Συμβαίνουν κι αυτά στο δήμο Ορχομενού..............


Την περασμένη Παρασκευή στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε οριστεί στις 5 το απόγευμα έκπληκτοι οι δημοτικοί σύμβουλοι άκουσαν τον δήμαρχο να τους λέει ότι δεν μπορούσε να παραμείνει στο δημοτικό συμβούλιο επειδή θάπρεπε να παρακολουθήσει το συνέδριο 
''Αστικά ποτάμια '' που γινόταν στην Λειβαδιά .
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  υπήρχαν εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα για να συζητηθούν όπως για παράδειγμα  δύο  σημαντικές προτάσεις για χρηματοδότηση έργων του δήμου  από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα»

Παρ όλα αυτά ο κ Υπερήφανος θεώρησε σημαντικότερο να πάει στο συνέδριο( το οποίο σημειωτέον ήταν διήμερο άρα μπορούσε να πάει κι άλλη ώρα)  και να απουσιάσει από το δημοτικό συμβούλιο την ώρα  και τη μέρα του οποίου είχε ο ίδιος ορίσει  για να προλάβει να εγκρίνει τις υποβολές  των δύο προτάσεων.
Και σα μην έφτανε όλο αυτό  σε λίγο του δημοτικούς συμβούλους αποχαιρέτησε εγκάρδια κι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  κ Ρόδης ό οποίος από ότι είπε είχε κανονίσει να πάει στα Γιάννενα.

Βέβαια η απαξίωση έχει και τις συνέπειες της μια που κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι  της δημοτικής αρχής ,ακολουθώντας το λαμπρό παράδειγμα του δημάρχου και του προέδρου αποχώρησαν και η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής έγινε ..... μειοψηφία με αποτέλεσμα κάποια θέματα να  ...μην περάσουν.
Ας πρόσεχανΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μοιραία πλαγιομετωπική στον Ορχομενό. Νεκρή 32χρονη γυναίκα (video-photo)

Υπέκυψε στα τραύματά της 32χρονη γυναίκα όταν το επιβατικό όχημα που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα διερχόμενη από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.00 στην επαρχιακή οδό  Λιβαδειάς Ορχομενού, στη βάση της γέφυρας του σιδηροδρομικού δικτύου στο ύψος του σταθμού της Λιβαδειάς. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί η νεαρή οδηγός από τα συντρίμμια του επιβατικού αυτοκινήτου.

ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Συνωστισμός παρουσιάστηκε στο  περασμένο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης  όταν εκπρόσωποι και μέλη των συλλόγων που χρησιμοποιούν ως έδρα το πολιτιστικό κέντρο της πόλης μας  ήρθαν για να ενημερώσουν για συγκεκριμένα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου από τον  σύμβουλο της δημοτικής κοινότητας κ Γ.Βούτσα ο οποίος είχε οριστεί από τον δήμαρχο κ Υπερήφανο ως υπεύθυνος για θέματα Πολιτιστικού Κέντρου.
Στην έντονη   συζήτηση που ακολούθησε συμφωνήθηκε ότι ο τρόπος λειτουργίας του Πολιτιστικού κέντρου θα πρέπει επιτέλους να οριστεί με κανονισμό λειτουργίας που θα ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο και θα τηρείται από όλους. Και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα επίσημα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να συζητηθεί και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις
Θα επανέλθουμε...

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ-ΟΡΑΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟ

Η συνέχεια του σήριαλ παιδική χαρά στον Ορχομενό παίχτηκε χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο όπου ο κ Υπερήφανος κατά την προσφιλή του τακτική προσπάθησε για μία ακόμα φορά να εκβιάσει το δημοτικό συμβούλιο   φέρνοντας τελευταία στιγμή  μία μελέτη για παιδική χαρά όπου η συνολική αξία της ούτε λίγο ούτε πολύ μαζί με τα παιχνίδια προσέγγιζε το ποσό των 300.000 ευρώ περίπου .

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή . Τέσσερα χρόνια τώρα η πόλη του Ορχομενού παραμένει χωρίς παιδική χαρά μία και ο σημερινός δήμαρχος και συν αυτών ξήλωσαν κυριολεκτικά την παιδική χαρά μέσα σε μία νύχτα δήθεν εφαρμόζοντας το νόμο . Ο νόμος όμως κάθε άλλο παρά για ξήλωμα υφιστάμενων παιδικών χαρών μιλούσε. Αντίθετα ο νόμος ήταν σαφής και περιείχε καθαρές  οδηγίες για το πως μπορούσαν και με ποιες παρεμβάσεις   να συνεχίσουν να λειτουργούν οι παιδικές χαρές.
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 27934/ΦΕΚ Β 2029/25.07.2014
Άρθρο 2 Υφιστάμενες Παιδικές Χαρές
   Α. Ο έλεγχος και η αξιολόγηση της καταλληλότητας λειτουργίας τ…