Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το 1ο CityLab στην Χαλκίδα στις 2 Μαίου 2018


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 1ο CityLab του 2ου Μαραθωνίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στις 2 Μαΐου στην Χαλκίδα. Στην διοργάνωση συμμετείχαν νέοι προγραμματιστές, φοιτητές, μαθητές, ιδιώτες από την ευρύτερη περιοχή καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Cosmote Innovation Enabler.
Στο CityLab της Χαλκίδας παρουσιάστηκαν παρουσία του Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Χρήστου Παγώνη και του Γενικού Γραμματέα κ. Τηλέμαχου Μωραίτη καινοτόμες ιδέες και συστήματα για τη βελτίωση της πόλης.
Επιπλέον παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές έξυπνων πόλεων από την πόλη της Χαλκίδας καθώς και έγινε αναλυτική παρουσίαση της διαδικασίας του Μαραθωνίου και των CityLabs από τον κ. Γιώργο Καραμανώλη.
Από τη διαδικασία προκρίθηκαν οι ακόλουθες ομάδες για να συμμετέχουν δωρεάν με έξοδα του Δήμου στον Μαραθώνιο που θα γίνει στην Αθήνα 28.06–01.07:
  1. Evripos Stream Forecast, ολοκληρωμένο σύστημα στιγμιαίας απεικόνισης των θαλάσσιων ρευμάτων.
  2. E-Tanagrea, μαθητές προερχόμενοι από το ΓΕΛ Σχηματαρίου παρουσίασαν εφαρμογή για την ηλεκτρονική απεικόνιση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τανάγρας.
  3. Δίκτυο Μέτρησης Σταθμών Φυσικού Αερίου, ολοκληρωμένο σύστημα πγια την καταγραφή των βλαβερών ουσιών που εκβάλλονται στην ατμόσφαιρα ανά σταθμό φυσικού αερίου.
Παρουσίαση της ομάδας μαθητών Λυκείου e-Tanagrea
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης στο βήμα, ο κ. Τηλέμαχος Μωραϊτης, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χαλκιδέων στο συντονισμό του CityLab, ο κ. Γαβριήλ Κουγιανός εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και ο κ. Γιώργος Καραμανώλης στο πάνελ.
Αίθουσα του CityLab στη Χαλκίδα — Παρουσίαση ομάδων
Αναμνηστική φωτογραφία με τις ομάδες που παρουσίασαν
Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με την εφαρμογή, την ιδέα ή την πρότασή τους στα τοπικά εργαστήρια να δηλώσουν συμμετοχή στο τοπικό εργαστήριο που θα γίνει κοντά τους στον σύνδεσμο http://crowdhackathon.com/smartcity2/oi-poleis/ .
Το πρόγραμμα των CityLabs είναι το ακόλουθο:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μοιραία πλαγιομετωπική στον Ορχομενό. Νεκρή 32χρονη γυναίκα (video-photo)

Υπέκυψε στα τραύματά της 32χρονη γυναίκα όταν το επιβατικό όχημα που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα διερχόμενη από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.00 στην επαρχιακή οδό  Λιβαδειάς Ορχομενού, στη βάση της γέφυρας του σιδηροδρομικού δικτύου στο ύψος του σταθμού της Λιβαδειάς. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί η νεαρή οδηγός από τα συντρίμμια του επιβατικού αυτοκινήτου.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ-ΟΡΑΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟ

Η συνέχεια του σήριαλ παιδική χαρά στον Ορχομενό παίχτηκε χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο όπου ο κ Υπερήφανος κατά την προσφιλή του τακτική προσπάθησε για μία ακόμα φορά να εκβιάσει το δημοτικό συμβούλιο   φέρνοντας τελευταία στιγμή  μία μελέτη για παιδική χαρά όπου η συνολική αξία της ούτε λίγο ούτε πολύ μαζί με τα παιχνίδια προσέγγιζε το ποσό των 300.000 ευρώ περίπου .

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή . Τέσσερα χρόνια τώρα η πόλη του Ορχομενού παραμένει χωρίς παιδική χαρά μία και ο σημερινός δήμαρχος και συν αυτών ξήλωσαν κυριολεκτικά την παιδική χαρά μέσα σε μία νύχτα δήθεν εφαρμόζοντας το νόμο . Ο νόμος όμως κάθε άλλο παρά για ξήλωμα υφιστάμενων παιδικών χαρών μιλούσε. Αντίθετα ο νόμος ήταν σαφής και περιείχε καθαρές  οδηγίες για το πως μπορούσαν και με ποιες παρεμβάσεις   να συνεχίσουν να λειτουργούν οι παιδικές χαρές.
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 27934/ΦΕΚ Β 2029/25.07.2014
Άρθρο 2 Υφιστάμενες Παιδικές Χαρές
   Α. Ο έλεγχος και η αξιολόγηση της καταλληλότητας λειτουργίας τ…

ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Συνωστισμός παρουσιάστηκε στο  περασμένο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης  όταν εκπρόσωποι και μέλη των συλλόγων που χρησιμοποιούν ως έδρα το πολιτιστικό κέντρο της πόλης μας  ήρθαν για να ενημερώσουν για συγκεκριμένα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου από τον  σύμβουλο της δημοτικής κοινότητας κ Γ.Βούτσα ο οποίος είχε οριστεί από τον δήμαρχο κ Υπερήφανο ως υπεύθυνος για θέματα Πολιτιστικού Κέντρου.
Στην έντονη   συζήτηση που ακολούθησε συμφωνήθηκε ότι ο τρόπος λειτουργίας του Πολιτιστικού κέντρου θα πρέπει επιτέλους να οριστεί με κανονισμό λειτουργίας που θα ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο και θα τηρείται από όλους. Και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα επίσημα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να συζητηθεί και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις
Θα επανέλθουμε...