Την Παρασκευή το 2ο συνέδριο για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης»

Την Παρασκευή το 2ο συνέδριο για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης»
Πηγή: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/ φωτογραφία αρχείου
Την Παρασκευή 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί τελικά, στην Αθήνα, το 2ο κοινό συνέδριο των δυο κορυφαίων θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Διαβάστε επίσης

Μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 10 του μηνός, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ.
Επίσης την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ καθώς και έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της.
Το νομοσχέδιο "Κλεισθένης" που προωθεί τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με αιχμή την απλή αναλογικήπρόκειται να έρθει το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Πρόκειται για ένα διαχρονικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ με το σκεπτικό ότι εκδημοκρατίζει και βοηθά στη διαμόρφωση ευρύτερων συναινέσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Μια βασική αλλαγή που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου, είναι η αποσύνδεση των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές με το σκεπτικό ότι οι κάλπες αυτές έχουν κανένα κοινό στοιχείο αφού το διακύβευμα είναι εντελώς διαφορετικό. Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές,  σύμφωνα με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί,  θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2019.

Διαβάστε επίσης

Σχόλια