Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΚΕΔΕ δημιουργεί το μεγαλύτερο γεγονός καινοτομίαςΡαντεβού στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δίνουν χιλιάδες νέοι άνθρωποι οι οποίοι συμμετέχουν σε ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά γεγονότα που διοργανώνει η ΚΕΔΕ.
Το City Challenge crowdhackathon #smartcity2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου αυτό το διάστημα διοργανώνονται ειδικές δράσεις όπως τα τοπικά εργαστήρια citylabs σε 16 πόλεις της Ελλάδας και ο μαθητικός διαγωνισμός καινοτομίας.
Νέοι άνθρωποι, μαθητές και προγραμματιστές καταθέτουν τις προτάσεις τους για εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Η οργανωτική επιτροπή αξιολογεί τις προτάσεις και οι καλύτερες ομάδες θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους την ημέρα του CityLab.
Οι 3 πρώτες ομάδες που θα διακρίνονται σε κάθε CityLab θα συμμετέχουν με τα έξοδα πληρωμένα στον Μαραθώνιο Καινοτομίας που θα γίνει 28.06-01.07 στην Αθήνα, διεκδικώντας πλούσια βραβεία, δώρα και εμπειρία.
Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί εργαστήρια στη Χαλκίδα, τη Κομοτηνή της Λαμία, τη Λάρισα, τη Πάτρα, τα Ιωάννινα και τη ΚΩ. Στις 30 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη και τη Πάτρα, την  1η Ιουνίου ακολουθεί το Ηράκλειο Κρήτης ενώ μέχρι τις 16 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν οι σχετικές εκδηλώσεις στα Χανιά, τη Τρίπολη, τη Σάμος, τη Σύρος, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο και τα Τρίκαλα.
Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στη Πύλο την Πέμπτη 24 Μαΐου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στη διοργάνωση  εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν οι νέοι άνθρωποι οι οποίοι με τις ιδέες που καταθέτουν προτείνουν συγκεκριμένες τεχνολογικές λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση και τη δημόσια διοίκηση.
«Το σημαντικότερο τεχνολογικό γεγονός υλοποιείται με την καθοριστική  συμβολή της ΚΕΔΕ. Είναι εντυπωσιακή η ανταπόκριση και η συμμετοχή των νέων οι οποίοι με τις καινοτόμες ιδέες συμβάλουν στην εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Νέοι προγραμματιστές, φοιτητές, μαθητές και ιδιώτες δίνουν δυναμικό παρόν και στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τον περιορισμό του κύματος μετανάστευσης για το εξωτερικό. Η Ελλάδα της δημιουργίας είναι εδώ, την αναδεικνύουμε και διαμορφώνουμε μαζί τις προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μια καλύτερη εποχή. Με συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες καθιερώνεται η  ΚΕΔΕ καθιέρωσε ως ετήσιο θεσμό το Μαραθώνιο Καινοτομίας».
Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ ο Γ. Τσιάμης μέλος του Δ.Σ της Ένωσης και Πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την εξέλιξη της προετοιμασίας τους Μαραθώνιου και υπογράμμισε ότι όπως προκύπτει από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε 16 πόλεις της χώρα η ανταπόκριση των ενδιαφερομένων και των ομάδων είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις  στο City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2, θα συμμετέχουν πάνω από 85 ομάδες των 4 με 5 ατόμων.
Περισσότερες πληροφορίες για το Μαραθώνιο Καινοτομίας θα βρείτε στη παρακάτω διεύθυνση: http://crowdhackathon.com/smartcity2/


ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μοιραία πλαγιομετωπική στον Ορχομενό. Νεκρή 32χρονη γυναίκα (video-photo)

Υπέκυψε στα τραύματά της 32χρονη γυναίκα όταν το επιβατικό όχημα που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα διερχόμενη από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.00 στην επαρχιακή οδό  Λιβαδειάς Ορχομενού, στη βάση της γέφυρας του σιδηροδρομικού δικτύου στο ύψος του σταθμού της Λιβαδειάς. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί η νεαρή οδηγός από τα συντρίμμια του επιβατικού αυτοκινήτου.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ-ΟΡΑΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟ

Η συνέχεια του σήριαλ παιδική χαρά στον Ορχομενό παίχτηκε χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο όπου ο κ Υπερήφανος κατά την προσφιλή του τακτική προσπάθησε για μία ακόμα φορά να εκβιάσει το δημοτικό συμβούλιο   φέρνοντας τελευταία στιγμή  μία μελέτη για παιδική χαρά όπου η συνολική αξία της ούτε λίγο ούτε πολύ μαζί με τα παιχνίδια προσέγγιζε το ποσό των 300.000 ευρώ περίπου .

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή . Τέσσερα χρόνια τώρα η πόλη του Ορχομενού παραμένει χωρίς παιδική χαρά μία και ο σημερινός δήμαρχος και συν αυτών ξήλωσαν κυριολεκτικά την παιδική χαρά μέσα σε μία νύχτα δήθεν εφαρμόζοντας το νόμο . Ο νόμος όμως κάθε άλλο παρά για ξήλωμα υφιστάμενων παιδικών χαρών μιλούσε. Αντίθετα ο νόμος ήταν σαφής και περιείχε καθαρές  οδηγίες για το πως μπορούσαν και με ποιες παρεμβάσεις   να συνεχίσουν να λειτουργούν οι παιδικές χαρές.
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 27934/ΦΕΚ Β 2029/25.07.2014
Άρθρο 2 Υφιστάμενες Παιδικές Χαρές
   Α. Ο έλεγχος και η αξιολόγηση της καταλληλότητας λειτουργίας τ…

ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Συνωστισμός παρουσιάστηκε στο  περασμένο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης  όταν εκπρόσωποι και μέλη των συλλόγων που χρησιμοποιούν ως έδρα το πολιτιστικό κέντρο της πόλης μας  ήρθαν για να ενημερώσουν για συγκεκριμένα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου από τον  σύμβουλο της δημοτικής κοινότητας κ Γ.Βούτσα ο οποίος είχε οριστεί από τον δήμαρχο κ Υπερήφανο ως υπεύθυνος για θέματα Πολιτιστικού Κέντρου.
Στην έντονη   συζήτηση που ακολούθησε συμφωνήθηκε ότι ο τρόπος λειτουργίας του Πολιτιστικού κέντρου θα πρέπει επιτέλους να οριστεί με κανονισμό λειτουργίας που θα ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο και θα τηρείται από όλους. Και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα επίσημα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να συζητηθεί και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις
Θα επανέλθουμε...