Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΥ.Λουκάς Δημητρίου Παπαδάκης


Λουκάς Δημητρίου Παπαδάκης

Όποιος παρακολουθεί τις αναρτήσεις μου γνωρίζει πως με ενδιαφέρουν όσα μας παραδειγματίζουν θετικά και αυτά προβάλλω στα κείμενα και τις φωτογραφίες μου. Σπανιότατα καταγράφω κακώς κείμενα και κυρίως όταν ντρέπομαι. Έτσι κάποτε ασχολήθηκα με την καταστροφή στον λόφο τού Περιστερά στην Ιεράπετρα, την ιδιαίτερη πατρίδα μου, όπου χωματουργικές εργασίες ιδιώτη, απ’ ό,τι πληροφορήθηκα, κατέστρεψαν την εκεί κρυφή παραλία και διαπαντός την ιστορία του, τις κατά την Κατοχή εγκαταστάσεις τού γερμανικού στρατού στα σπλάχνα του. 
Σήμερα πάλι από ντροπή αναγκάζομαι και παρεκκλίνω. Αφορμή το οικολογικό έγκλημα, που συντελείται εξακολουθητικά και κλιμακώνεται στη Ακιδαλία πηγή τού Ορχομενού, στον Κάρκαρη των ημερών μας, εξαιτίας τής ασυνειδησίας ημών των δημοτών, αλλά και της αδιαφορίας ή της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής να περιφρουρήσει την ποιότητα της ζωής μας. 
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, ο τόπος έχει γεμίσει πλαστικά και άλλα σκουπίδια. Στα παγκάκια τα ξύλινα καθίσματα έχουν αφαιρεθεί, τους τελευταίους δε μήνες βρίσκω σπασμένα από τη βάση και τα τσιμεντένια πόδια τους. Δεν απομένει ακέραια ούτε μία λάμπα δημοτικού φωτισμού. Ο πεζόδρομος είναι σε πολλά σημεία κατεστραμμένος εξαιτίας της παράνομης διέλευσης τροχοφόρων. Οι βράχοι, που κατά το παρελθόν ετοποθετούντο στην είσοδο και την έξοδο του πεζόδρομου, για να αποτρέπουν την παρουσία οχημάτων, έχουν από χρόνια παραμερισθεί, μάλιστα πρόσφατα παρατήρησα ότι έχει εξαφανιστεί και το ένα από τα δύο κιγκλιδώματα.


Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα τόπο με σπάνιο φυσικό κάλλος, που επιπλέον περιστοιχίζεται από σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία, τον μυκηναϊκό θολωτό τάφο τού Μινύου (2η π. Χ. χιλιετία), το αρχαίο θέατρο – Ωδείο (4ος π. Χ. αιώνας), τη Μακεδονική Ακρόπολι και τον Ι. Ν. Παναγίας της Σκριπούς (874), μνημεία τα οποία επισκέπτονται καθημερινά άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Και οι περιηγητές έχουν μάτια και βλέπουν και τις ντροπές μας.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μοιραία πλαγιομετωπική στον Ορχομενό. Νεκρή 32χρονη γυναίκα (video-photo)

Υπέκυψε στα τραύματά της 32χρονη γυναίκα όταν το επιβατικό όχημα που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα διερχόμενη από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.00 στην επαρχιακή οδό  Λιβαδειάς Ορχομενού, στη βάση της γέφυρας του σιδηροδρομικού δικτύου στο ύψος του σταθμού της Λιβαδειάς. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί η νεαρή οδηγός από τα συντρίμμια του επιβατικού αυτοκινήτου.

ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Συνωστισμός παρουσιάστηκε στο  περασμένο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης  όταν εκπρόσωποι και μέλη των συλλόγων που χρησιμοποιούν ως έδρα το πολιτιστικό κέντρο της πόλης μας  ήρθαν για να ενημερώσουν για συγκεκριμένα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου από τον  σύμβουλο της δημοτικής κοινότητας κ Γ.Βούτσα ο οποίος είχε οριστεί από τον δήμαρχο κ Υπερήφανο ως υπεύθυνος για θέματα Πολιτιστικού Κέντρου.
Στην έντονη   συζήτηση που ακολούθησε συμφωνήθηκε ότι ο τρόπος λειτουργίας του Πολιτιστικού κέντρου θα πρέπει επιτέλους να οριστεί με κανονισμό λειτουργίας που θα ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο και θα τηρείται από όλους. Και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα επίσημα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να συζητηθεί και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις
Θα επανέλθουμε...

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ-ΟΡΑΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟ

Η συνέχεια του σήριαλ παιδική χαρά στον Ορχομενό παίχτηκε χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο όπου ο κ Υπερήφανος κατά την προσφιλή του τακτική προσπάθησε για μία ακόμα φορά να εκβιάσει το δημοτικό συμβούλιο   φέρνοντας τελευταία στιγμή  μία μελέτη για παιδική χαρά όπου η συνολική αξία της ούτε λίγο ούτε πολύ μαζί με τα παιχνίδια προσέγγιζε το ποσό των 300.000 ευρώ περίπου .

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή . Τέσσερα χρόνια τώρα η πόλη του Ορχομενού παραμένει χωρίς παιδική χαρά μία και ο σημερινός δήμαρχος και συν αυτών ξήλωσαν κυριολεκτικά την παιδική χαρά μέσα σε μία νύχτα δήθεν εφαρμόζοντας το νόμο . Ο νόμος όμως κάθε άλλο παρά για ξήλωμα υφιστάμενων παιδικών χαρών μιλούσε. Αντίθετα ο νόμος ήταν σαφής και περιείχε καθαρές  οδηγίες για το πως μπορούσαν και με ποιες παρεμβάσεις   να συνεχίσουν να λειτουργούν οι παιδικές χαρές.
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 27934/ΦΕΚ Β 2029/25.07.2014
Άρθρο 2 Υφιστάμενες Παιδικές Χαρές
   Α. Ο έλεγχος και η αξιολόγηση της καταλληλότητας λειτουργίας τ…