Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΝΑΡΞΗ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΛΑ ...........ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Όλοι περιμέναμε είναι αλήθεια την έναρξη των ανασκαφών για την αποκάλυψη και του υπόλοιπου τμήματος της Ορχήστρας και άλλων τμημάτων του αρχαίου θεάτρου Ορχομενού.
Γιατί φυσικά αυτό θα σηματοδοτούσε και την έναρξη των εργασιών 
για την ΕΝΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΎ ΧΏΡΟΥ  .
Το ξεκίνημα στην ουσία ενός από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία αυτής της πόλης!!!
'Ενα έργο που λίγοι πίστεψαν σε αυτό και ακόμα λιγότεροι βοήθησαν ώστε να δρομολογηθεί.
Ένα έργο που είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι οργανώθηκε και δρομολογήθηκε  από την προηγούμενη δημοτική αρχή το 2011-2014, η δε παρουσίαση των μελετών και η τροποποίηση του σχεδίου  πόλεως έγινε στις 23 Ιουλίου του 2014.


Αυτά για την ιστορία....
 Στο σήμερα  όμως .....

Πολλά προβλήματα έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα στις μετακινήσεις τόσο των κατοίκων του Ορχομενού αλλά και αυτών της τοπικής κοινότητας Διονύσου η κατάργηση της κυκλοφορίας στην οδό  ΜΙΝΥΟΥ.
Και αυτό γιατί δεν έγινε καμία προηγούμενη ενημέρωση αρκετό διάστημα πριν
 ώστε:
 πρώτον  να γνωρίζει ο κόσμος τι συμβαίνει 
 και δεύτερον δεν ξεκίνησαν έγκαιρα έργα που θα είχαν εξομαλύνει την κατάσταση
 και θα είχαν προλάβει  προβληματικές καταστάσεις που προέκυψαν!!!
Η  κατάργηση της διαμπερούς διάβασης στην οδό Μινύου δημιούργησε ποικίλα προβλήματα στις μετακινήσεις  ειδικά των αγροτών .
Απροετοίμαστη η δημοτική αρχή για τη σοβαρότητα του εγχειρήματος προσπάθησε  με βεβιασμένες κινήσεις  της τελευταίας στιγμής να σώσει την κατάσταση.
Έπρεπε να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι της κοινότητας Διονύσου ώστε να τρέχει πανικόβλητος την άλλη μέρα ο κ Νταβαλούμης να  καθαρίσει  εναγωνίως τη βλάστηση σε αγροτικούς δρόμους που θα έπρεπε ήδη να είχαν καθαριστεί .
Ευτυχώς δε που η περιφέρεια έδωσε τη δυνατότητα με την χρηματοδότηση των αγροτικών δρόμων  στους δήμους να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος που συνδέει το Διόνυσο με τον Συνοικισμό ώστε να διευκολυνθεί μελλοντικά η κατάσταση αλλιώς;;;;;;
Φαντάζεστε πόσο σοβαρά προβλήματα θα δημιουργηθούν από τη διέλευση επιπλέον αγροτικών μηχανημάτων στο κέντρο του Ορχομενού;;
Και για την έγκριση  της τροποποίησης του Ρυμοτομικού σχεδίου;
Καμία πράξη αναλογισμού δεν έχει ξεκινήσει ακόμα έτσι για να λέμε ότι κάτι γίνεται.
Στην ουσία καμία μα καμία ενέργεια ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι και οι πεζόδρομοι που προβλέπονται ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών .
Με λίγα λόγια δεν υπάρχει ούτε πρόβλεψη ούτε προετοιμασία για το μεγάλο αυτό εγχείρημα από τη δημοτική αρχή που ως συνήθως σε κάθε σοβαρή προσπάθεια απλά παρίσταται για να βγάλει ..........φωτογραφίες !!!!

Ναι είναι αλήθεια ένα μεγάλο έργο ξεκινάει στην πόλη μας 
Ναι αλήθεια είναι ότι πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να πραγματοποιηθεί.
Αλήθεια είναι όμως πως η δημοτική αρχή ήταν και παραμένει  ως τώρα απροετοίμαστη να σηκώσει τον σχεδιασμό και το βάρος της ευθύνης ενός τόσο μεγάλου έργου .
Θα επανέλθουμε.........


  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μοιραία πλαγιομετωπική στον Ορχομενό. Νεκρή 32χρονη γυναίκα (video-photo)

Υπέκυψε στα τραύματά της 32χρονη γυναίκα όταν το επιβατικό όχημα που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα διερχόμενη από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.00 στην επαρχιακή οδό  Λιβαδειάς Ορχομενού, στη βάση της γέφυρας του σιδηροδρομικού δικτύου στο ύψος του σταθμού της Λιβαδειάς. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί η νεαρή οδηγός από τα συντρίμμια του επιβατικού αυτοκινήτου.

ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Συνωστισμός παρουσιάστηκε στο  περασμένο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης  όταν εκπρόσωποι και μέλη των συλλόγων που χρησιμοποιούν ως έδρα το πολιτιστικό κέντρο της πόλης μας  ήρθαν για να ενημερώσουν για συγκεκριμένα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου από τον  σύμβουλο της δημοτικής κοινότητας κ Γ.Βούτσα ο οποίος είχε οριστεί από τον δήμαρχο κ Υπερήφανο ως υπεύθυνος για θέματα Πολιτιστικού Κέντρου.
Στην έντονη   συζήτηση που ακολούθησε συμφωνήθηκε ότι ο τρόπος λειτουργίας του Πολιτιστικού κέντρου θα πρέπει επιτέλους να οριστεί με κανονισμό λειτουργίας που θα ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο και θα τηρείται από όλους. Και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα επίσημα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να συζητηθεί και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις
Θα επανέλθουμε...

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ-ΟΡΑΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟ

Η συνέχεια του σήριαλ παιδική χαρά στον Ορχομενό παίχτηκε χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο όπου ο κ Υπερήφανος κατά την προσφιλή του τακτική προσπάθησε για μία ακόμα φορά να εκβιάσει το δημοτικό συμβούλιο   φέρνοντας τελευταία στιγμή  μία μελέτη για παιδική χαρά όπου η συνολική αξία της ούτε λίγο ούτε πολύ μαζί με τα παιχνίδια προσέγγιζε το ποσό των 300.000 ευρώ περίπου .

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή . Τέσσερα χρόνια τώρα η πόλη του Ορχομενού παραμένει χωρίς παιδική χαρά μία και ο σημερινός δήμαρχος και συν αυτών ξήλωσαν κυριολεκτικά την παιδική χαρά μέσα σε μία νύχτα δήθεν εφαρμόζοντας το νόμο . Ο νόμος όμως κάθε άλλο παρά για ξήλωμα υφιστάμενων παιδικών χαρών μιλούσε. Αντίθετα ο νόμος ήταν σαφής και περιείχε καθαρές  οδηγίες για το πως μπορούσαν και με ποιες παρεμβάσεις   να συνεχίσουν να λειτουργούν οι παιδικές χαρές.
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 27934/ΦΕΚ Β 2029/25.07.2014
Άρθρο 2 Υφιστάμενες Παιδικές Χαρές
   Α. Ο έλεγχος και η αξιολόγηση της καταλληλότητας λειτουργίας τ…