Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΣΕΠ: Πού θα γίνουν μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

photo: Eurokinissi



photo: Eurokinissi

Οι προσλήψεις είναι στοχευμένες, με βάση τις ανάγκες του Δημοσίου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, και πάντα μέσω ΑΣΕΠ, διαβεβαίωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στον ρ/σ «Θέμα 104,6».
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «αντί να κάνουν διάφορες μεγαλοστομίες περί των προσλήψεων, να εξετάσουμε και να συμφωνήσουμε ποιες είναι οι ανάγκες του Δημοσίου σε προσωπικό».
Όπως ανέφερε, προτεραιότητα θα δοθεί στην Παιδεία, με την πρόσληψη μονίμων καθηγητών, στην Υγεία με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στην αυτοδιοίκηση με τις περίπου 8.000 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, που ολοκληρώνονται σε λίγες εβδομάδες, καθώς και στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.
Ειδικότερα, σημείωσε ότι «φέτος που το ΕΣΥ συμπληρώνει 35 χρόνια λειτουργίας, θα υπάρξουν μαζικές συνταξιοδοτήσεις ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να βρεθούμε στο αδιέξοδο να μην υπάρχει η δυνατότητα προσλήψεων νέων ιατρών».
Στις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση ανοίγει θέμα προσλήψεων για προεκλογικούς λόγους, η κ. Ξενογιαννακοπούλου απάντησε ότι αυτό συμβαίνει, διότι αφενός τώρα η χώρα βγήκε από το μνημόνιο, αφετέρου από το επόμενο έτος θα ισχύσει ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, που θα έχει ως αποτέλεσμα «όχι τη διόγκωση του κράτους αλλά τη διακοπή της συνεχούς συρρίκνωσης των τελευταίων οκτώ ετών».
«Δεν είναι λογικό», πρόσθεσε, «να λέει το κράτος ότι "σταματώ να λειτουργώ και να καλύπτω τις ανάγκες του Δημοσίου για την ανάπτυξη και για τις ανάγκες των πολιτών" επειδή σε ένα χρόνο έχουμε εκλογές».
Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν παρέλειψε, τέλος, να υπογραμμίσει ότι η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για κατάργηση του κανόνα 1:1 και επιστροφή στο 1:5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις) βρίσκεται σε αντίθεση ακόμα και με το μεσοπρόσθεσμο πρόγραμμα του 2012 που υπέγραψε ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο οποίο υπήρξε η πρόβλεψη ότι το 2018 ο σχετικός κανόνας θα προσέγγιζε το 1:1. Σύμφωνα με την ίδια, «ο κ. Μητσοτάκης έχει αυτή την ιδεοληψία είτε γιατί θέλει να απευθυνθεί σε ένα ειδικό κοινό είτε γιατί θέλει να κλείσει το μάτι σε διάφορα συμφέροντα, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης τομέων του Δημοσίου».
https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/politikes-eidhseis/233192/asep-poy-tha-ginoun-monimes-proslipseis-sto-dimosio

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΖΑΚΙΑ

 Την περασμένη Δευτέρα βραβεύτηκε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ο  Ορχομένιος φοιτητής πλέον, Γιώργος Ραζακιάς . Ο Γιώργος είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ , Θεσσαλονίκης. Τα βραβεία δόθηκαν από την τράπεζα EUROBANK σε  μαθητές Αττικής και Στερεάς Ελλάδας που αρίστευσαν κατά την περασμένη  σχολική χρονιά. ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΜΠΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΤΟ ΜΟΡΝΟ

Δεν υπήρξε πέμπτο μοτέρ στο Μόρνο ειπε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός κατά την σημερινή συνάντηση του με τους αγρότες στην περιφέρεια. Ετσι  δικαιώνεται η πρώην δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη  όταν υποστήριζε  μαζί με τον τότε αντιδήμαρχο Γρηγόρη  Γαλάνη  πέρυσι ,ότι  ούτε το πέμπτο μοτέρ   λειτούργησε ποτέ αλλά ούτε το νερό που ερχόταν  από τον Μόρνο  αρκούσε για άρδευση. Δύσκολη έως αδύνατη η λειτουργία του πλωτού στην Υλίκη κατά τον κ Ντασιώτη .   Περισσότερο νερό από τον Μόρνο για φέτος  κι εναλλακτικές  λύσεις στην άρδευση υποσχέθηκε η περιφέρεια. Τόσο ο περιφερειάρχης κ Σπανός όσο  κι ο αντιπεριφερειάρχης κ Ντασιώτης  μίλησαν με αλήθειες κι υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να διευκολύνουν τους αγρότες στην φετεινή αρδευτική περίοδο που προμηνύεται δύσκολη ,  αλλά το κυριώτερο  δεσμεύτηκαν ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με τους αγρότες.                                                                                 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Χριστίνα Βελαώρα - Κανούση και # ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ!!!

Χριστίνα Βελαώρα - Κανούση Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Ιστορικό Ορχομενό, αποφοίτησα από το εξατάξιο Γυμνάσιο Ορχομενού. Είμαι παντρεμένη με τον Θανάση Κανούση. και έχουμε δύο κόρες την Έλενα Κοινωνιολόγο-Στρατιωτικό και την Γιούλη Αισθητικό-Κομμώτρια.  Είμαι μια ευτυχισμένη γιαγιά τεσσάρων εγγονιών. Εργάστηκα στην εταιρεία SLK Μιχάλη Σκλαπάνη, στην Διεύθυνση Γεωργίας και στο Δασαρχείο Λιβαδειάς. Είμαι αισθητική σύμβουλος και αυτή την περίοδο δραστηριοποιούμαι στο χώρο των καλλυντικών.Διετέλεσα πρόεδρος του   Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2 ου Νηπιαγωγείου, του 2 ου Δημοτικού Σχολείου και του 2 ου Γυμνασίου Ορχομενού, καθώς   και γραμματέας   του    Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Λυκείου Ορχομενού, επίσης πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής του Λυκείου Ορχομενού.Είμαι μέλος του συλλόγου γυναικών Ορχομενού, μέλος της Greenpeace και εθελόντρια στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος για προσφορά και βοήθεια σε καταστάσεις από φυσικές καταστροφές. Θα ήθελα ν