Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτοψία στην Κωπαϊδα - Πάνω από 150.000 ευρώ θα δαπανηθούν άμεσα από την Π.Ε. Βοιωτία

Αυτοψία στο πλημμυρισμένο κωπαϊδικό πεδίο και επί τόπου καταγραφή των προβλημάτων ύστερα από τις απανωτές βροχοπτώσεις στην αρχή της άνοιξης, πραγματοποίησαν σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, ο Περιφερρειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας, ο Αντιδήμαρχος Ορχομενού κ. Γιάννης Νταβαλούμης μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Λάμπρο Ρόδη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Παύλου κ. Ηρακλή Ντουφεξή και σύσσωμους τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Βοιωτίας.
 


  
Η πολύχρονη και συσσωρευμένη εγκατάλειψη των υποδομών, η έλλειψη πόρων για τις απαραίτητες συντηρήσεις και τα φυσικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών δημιούργησαν ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, μέσω του οποίου η Π.Ε. Βοιωτίας σκοπεύει να παρέμβει προκειμένου άμεσα να δοθούν οι λύσεις για να μπει ο κόσμος στα χωράφια του.
Συνολικά προβλέπεται να δαπανηθούν πάνω από 150.000 ευρώ άμεσα για καθαρισμούς που είχαν να γίνουν στα αρδευτικά κανάλια για πάνω από 30 χρόνια ενώ άλλες 70.000 ευρώ αναμένονται να πάνε στην αγροτική οδοποιία και στα καταστρεμμένα γεφύρια, τουλάχιστον στους κομβικούς δρόμους και διασταυρώσεις.
Ο καιρός δεν βοήθησε, σε μεγάλο βαθμό, ώστε πολλά από αυτά που σχεδιάστηκαν να γίνουν νωρίτερα, με τον αγροτικό κόσμο να αγωνιά, αλλά όπως μας διαβεβαίωσε η κα Παπαθωμά, στόχος είναι πλέον να μην χαθεί ούτε μια ημέρα. Η ίδια αγωνία επικρατεί και στους αυτοδιοικητικούς του α` βαθμού για την κατάσταση της πλημμυρισμένης σήμερα Κωπαϊδας, δηλαδή οι Δήμοι Ορχομενού, Αλιάρτου – Θεσπιών και Λεβαδεών, που σε κοινό βηματισμό με την Περιφέρεια, αναμένουν τους εργολάβους να μπουν και να αλλάξουν επιτέλους αυτή την πολύχρονη παρακμή!!!

Οι εικόνες – πάντοτε - μιλούν από μόνες τους...









http://orchomenos-press.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΖΑΚΙΑ

 Την περασμένη Δευτέρα βραβεύτηκε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ο  Ορχομένιος φοιτητής πλέον, Γιώργος Ραζακιάς . Ο Γιώργος είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ , Θεσσαλονίκης. Τα βραβεία δόθηκαν από την τράπεζα EUROBANK σε  μαθητές Αττικής και Στερεάς Ελλάδας που αρίστευσαν κατά την περασμένη  σχολική χρονιά. ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΜΠΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΤΟ ΜΟΡΝΟ

Δεν υπήρξε πέμπτο μοτέρ στο Μόρνο ειπε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός κατά την σημερινή συνάντηση του με τους αγρότες στην περιφέρεια. Ετσι  δικαιώνεται η πρώην δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη  όταν υποστήριζε  μαζί με τον τότε αντιδήμαρχο Γρηγόρη  Γαλάνη  πέρυσι ,ότι  ούτε το πέμπτο μοτέρ   λειτούργησε ποτέ αλλά ούτε το νερό που ερχόταν  από τον Μόρνο  αρκούσε για άρδευση. Δύσκολη έως αδύνατη η λειτουργία του πλωτού στην Υλίκη κατά τον κ Ντασιώτη .   Περισσότερο νερό από τον Μόρνο για φέτος  κι εναλλακτικές  λύσεις στην άρδευση υποσχέθηκε η περιφέρεια. Τόσο ο περιφερειάρχης κ Σπανός όσο  κι ο αντιπεριφερειάρχης κ Ντασιώτης  μίλησαν με αλήθειες κι υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να διευκολύνουν τους αγρότες στην φετεινή αρδευτική περίοδο που προμηνύεται δύσκολη ,  αλλά το κυριώτερο  δεσμεύτηκαν ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με τους αγρότες.                                                                                 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΘΗΒΑΣ : ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ:

  Με έντονη διαμαρτυρία ξεκίνησε  την πρώτη συνεδρίαση της η   Δημοτική Κοινότητα   Ακραιφνίου μετά από πρόταση του προέδρου της κ. Κώστα   Μαυροδήμου καθώς αντιδρά   για την πώληση   2 Αποθηκών καθώς επίσης και   2 άλλων ακινήτων (που υπάρχει πιθανότητα να πωληθούν στο μέλλον) από τον Αγροτικό Συν/σμο Θήβας «ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ» επειδή   αποτελούν ιδιοκτησία των Ακραιφνιωτών Συνεταίρων και έχουν κατασκευασθεί με ίδια κεφάλαια. Η Δημοτική Κοινότητα Ακραιφνίου ομόφωνα δηλώνει παρούσα και στηρίζει τους κατοίκους του Ακραιφνίου ,τα μέλη των πρώην Συνεταιρισμού καθώς και τους Συλλόγους του Ακραιφνίου που έχουν έννομο συμφέρον και βρίσκεται δίπλα τους σε οποιαδήποτε ενέργεια προβούν ,ώστε να αποκαταστήσουν αυτήν την αδικία ξεπουλήματος της περιουσίας τους. Να σημειώσουμε ότι η μία από τις αποθήκες έχει μετατραπεί από τον Ιστορικό Λαογραφικό Σύλλογο Ακραιφνίου σε ένα εξαιρετικό Λαογραφικό Μουσείο με σύγχρονες προδιαγραφές , μάλιστα είχε γίνει πρόταση στον  Αγροτικό Συν/σμο Θήβας «ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ»  α