Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΙΤΩΝ» προϋπολογισμού δαπάνης 330.255,00€,

Έγκριση τευχών δημοπράτησης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΙΤΩΝ» προϋπολογισμού δαπάνης 330.255,00€ και κατάρτιση των όρων της δημοπρασίας.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ




Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγούμενος το 6 ο θέμα της ημερησίας διάταξης , έθεσε υπόψη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής τα εξής: Προκειμένου να προβούμε στην Δημοπράτηση για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΙΤΩΝ» προϋπολογισμού δαπάνης 330.255,00€, στα πλαίσια του οποίου εντάσσονται σύμφωνα με την μελέτη οι ακόλουθες εργασίες: Ο πεζόδρομος θα έχει σαν αφετηρία το τέλος του ήδη υφιστάμενου πεζόδρομου, αποτελώντας στην ουσία συνέχεια αυτού και θα τερματίζει μετά από 1km, λίγο μετά το αναψυκτήριο του Δήμου, ακολουθώντας την πορεία του ποταμού. Ο πεζόδρομος θα έχει πλάτος 2,00m κα θα κατασκευασθεί σύμφωνα με τα σχέδια που συνοδεύουν την παρούσα μελέτη. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το πλάτος σε όλο το μήκος του πεζόδρομου, σε κάποια σημεία αυτός θα γίνει μέσα στα όρια της υφιστάμενης ασφαλτοστρωμένης οδού, με την καθαίρεση τμήματος αυτής στην μία της πλευρά και ανάλογη διαπλάτυνση της στην άλλη πλευρά, όπως φαίνεται στα συνημμένα σχέδια. Ο πεζόδρομος θα κατασκευασθεί από ορθογωνισμένες χονδρόπλακες Καβάλας χρώματος γκρι, πλάτους 30cm και ελεύθερου μήκους, σε σχέδιο που θα υποδειχθεί από την υπηρεσία, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε υπόβαση από σκυρόδεμα και θα αρμολογηθούν με τσιμεντοκονία. Η τελική στάθμη του πεζόδρομου θα φτάνει στο ύψος του εδάφους. Παράλληλα με την κατασκευή του πεζόδρομου και συμπληρωματικά αυτού, εκτός από την κατασκευή δύο ξύλινων πεζογεφυρών θα τοποθετηθούν καθιστικά (παγκάκια) και κάδοι απορριμμάτων ανά τακτά διαστήματα, θα κατασκευασθούν δύο ξύλινα κιόσκια με τραπεζοπάγκους σε ανοίγματα της διαδρομής του, θα τοποθετηθούν κολωνάκια με ανακλαστήρες στα σημεία που αυτός γειτνιάζει με την ασφαλτοστρωμένη οδό για την προστασία όσων τον χρησιμοποιούν και θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για τον ηλεκτροφωτισμό του με την τοποθέτηση φωτιστικών κορυφής ιστού. με τραπεζοπάγκους σε ανοίγματα της διαδρομής του, θα τοποθετηθούν κολωνάκια με ανακλαστήρες στα σημεία που αυτός γειτνιάζει με την ασφαλτοστρωμένη οδό για την προστασία όσων τον χρησιμοποιούν και θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για τον ηλεκτροφωτισμό του με την τοποθέτηση φωτιστικών κορυφής ιστού, θα πρέπει η Οικονομική Επιτροπή να καταρτίσει τους όρους της Δημοπρασίας και να εγκρίνει τα τεύχη.

 Στη συνέχεια ο κ. Πρόεδρος κάλεσε τη Οικονομική Επιτροπή να αποφασίσει σχετικά.
 Η Οικονομική Επιτροπή αφού άκουσε την ανωτέρω εισήγηση του προέδρου της, έλαβε γνώση τις διατάξεις του ν.3669/08 καθώς και το άρθρο 72 του Ν.3852/2010 και ύστερα από διαλογική συζήτηση :
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
 1) Εγκρίνει τα τεύχη δημοπράτησης του έργου με τίτλο : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΙΤΩΝ» προϋπολογισμού δαπάνης 330.255,00€ και
2)  O Δήμος Ορχομενού δ ι α κ η ρ ύ σ σ ε ι τη με ανοικτή δημοπρασία επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου:
  Κ Α Τ Α Σ Κ Ε Υ Η  Π Ε Ζ Ο Δ Ρ Ο Μ Ο Υ  Π Ε Ρ Ι Π Α Τ Ο Υ  Σ Τ Ι Σ Π Η Γ Ε Σ Χ Α Ρ Ι Τ Ω Ν 
 Προϋπολογισμού 330.255,00 Ευρώ (με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), που θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις α) του ν. 3669/08 «Κύρωση της κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων (ΚΔΕ) και β) τους όρους του παρόντος τεύχους και καλεί τους ενδιαφερόμενους εργολήπτες να υποβάλουν προσφορά για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του ως άνω έργου.
 ttps://diavgeia.gov.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΖΑΚΙΑ

 Την περασμένη Δευτέρα βραβεύτηκε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ο  Ορχομένιος φοιτητής πλέον, Γιώργος Ραζακιάς . Ο Γιώργος είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ , Θεσσαλονίκης. Τα βραβεία δόθηκαν από την τράπεζα EUROBANK σε  μαθητές Αττικής και Στερεάς Ελλάδας που αρίστευσαν κατά την περασμένη  σχολική χρονιά. ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΜΠΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΤΟ ΜΟΡΝΟ

Δεν υπήρξε πέμπτο μοτέρ στο Μόρνο ειπε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός κατά την σημερινή συνάντηση του με τους αγρότες στην περιφέρεια. Ετσι  δικαιώνεται η πρώην δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη  όταν υποστήριζε  μαζί με τον τότε αντιδήμαρχο Γρηγόρη  Γαλάνη  πέρυσι ,ότι  ούτε το πέμπτο μοτέρ   λειτούργησε ποτέ αλλά ούτε το νερό που ερχόταν  από τον Μόρνο  αρκούσε για άρδευση. Δύσκολη έως αδύνατη η λειτουργία του πλωτού στην Υλίκη κατά τον κ Ντασιώτη .   Περισσότερο νερό από τον Μόρνο για φέτος  κι εναλλακτικές  λύσεις στην άρδευση υποσχέθηκε η περιφέρεια. Τόσο ο περιφερειάρχης κ Σπανός όσο  κι ο αντιπεριφερειάρχης κ Ντασιώτης  μίλησαν με αλήθειες κι υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να διευκολύνουν τους αγρότες στην φετεινή αρδευτική περίοδο που προμηνύεται δύσκολη ,  αλλά το κυριώτερο  δεσμεύτηκαν ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με τους αγρότες.                                                                                 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΘΗΒΑΣ : ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ:

  Με έντονη διαμαρτυρία ξεκίνησε  την πρώτη συνεδρίαση της η   Δημοτική Κοινότητα   Ακραιφνίου μετά από πρόταση του προέδρου της κ. Κώστα   Μαυροδήμου καθώς αντιδρά   για την πώληση   2 Αποθηκών καθώς επίσης και   2 άλλων ακινήτων (που υπάρχει πιθανότητα να πωληθούν στο μέλλον) από τον Αγροτικό Συν/σμο Θήβας «ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ» επειδή   αποτελούν ιδιοκτησία των Ακραιφνιωτών Συνεταίρων και έχουν κατασκευασθεί με ίδια κεφάλαια. Η Δημοτική Κοινότητα Ακραιφνίου ομόφωνα δηλώνει παρούσα και στηρίζει τους κατοίκους του Ακραιφνίου ,τα μέλη των πρώην Συνεταιρισμού καθώς και τους Συλλόγους του Ακραιφνίου που έχουν έννομο συμφέρον και βρίσκεται δίπλα τους σε οποιαδήποτε ενέργεια προβούν ,ώστε να αποκαταστήσουν αυτήν την αδικία ξεπουλήματος της περιουσίας τους. Να σημειώσουμε ότι η μία από τις αποθήκες έχει μετατραπεί από τον Ιστορικό Λαογραφικό Σύλλογο Ακραιφνίου σε ένα εξαιρετικό Λαογραφικό Μουσείο με σύγχρονες προδιαγραφές , μάλιστα είχε γίνει πρόταση στον  Αγροτικό Συν/σμο Θήβας «ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ»  α