Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ....ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Προϊστάμενε της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ορχομενού
            κ. Τούντα  Βασίλειε

Ναι, η κριτική είναι εύκολη, αλλά η αποδοχή  της κριτικής είναι εξαιρετικά δύσκολο θέμα, κυρίως όταν πιστεύουμε ότι πετύχαμε την τελειότητα σε ότι κάναμε…
Δεν κατάλαβα γιατί σηκώσατε το βάρος της οργισμένης απάντησης,  το επιθετικό παράπονο μου απευθυνόταν προς τους εκλεγμένους δημοτικούς άρχοντες και γι`αυτό δεν σας ανέφερα πουθενά. Κάνατε μια εργασία, είτε από ανάθεση, είτε αυτοβούλως, αδιάφορο, πετύχατε την αποδοχή-υπερψήφιση του έργου σας, από τους άρχοντες και την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Είστε ήσυχος και καλυμμένος τυπικά.
Όσο και αν ρωτήσατε, δεν θα μπορέσετε να καταλάβετε την τεράστια προσφορά του Κ. Αργυρίου. Η αγανάκτηση μου στρέφεται στον τώρα, αλλά και σε παλαιότερους δημάρχους, όλοι μαθητές του, που δεν απέδωσαν την πρέπουσα τιμή στον δάσκαλο τους. Η θέση που επιλέχτηκε να τοποθετηθεί η ταμπέλα, δείχνει το «φύγε μπελά από το κεφάλι μου».
Δεν καταλαβαίνω το ειρωνικό, κάποιος υπάλληλος του δήμου. Έτσι είναι και δεν είναι υποτιμητικό, οι υπάλληλοι ελέγχονται από τους αιρετούς και αυτοί με την σειρά τους, ελέγχονται από τους πολίτες.
Η συνεισφορά του Θερβάντες στην ελευθερία, σαν επαγγελματίας στρατιώτης του 16ο αιώνα, απέχει πολύ από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων τον 19ο αιώνα. Η απόσταση χωριό-πόλη, είναι ποσοτικό μέγεθος, αριθμός κατοίκων και η εξωστρέφεια Θερβάντες, δεν μας κάνει πόλη, μάλλον ατυχές το επιχείρημα σας. Η αναφορά μου στο εντελώς αφιλοκερδώς και πέραν του ωραρίου εργασίας, είναι αντιγραφή από το ORCHOMENOSPRESS.
Η αναφορά σας «κελιά», είναι άδικα σκληρή, για μας ήταν Ναός γνώσης και για χρόνια άξιοι δάσκαλοι, απογείωσαν το χώρο που μάλλον σήμερα είναι παρατημένος με πλαστικά να καλύπτουν τις υπέροχες καμάρες που κάποτε στήριξαν την μόρφωση μας.
Δεν θα επιμείνω και δεν θα επανέλθω, ότι και αν γραφτεί επί του θέματος. Προτιμώ, αν επιθυμείτε, μια κατ`ιδίαν συνάντηση και συζήτηση, πιστεύω θα είναι προς όφελος της αλήθειας και της ενημέρωσης μας. Αν ανεβείτε στη Θεσσαλονίκη, ξέρετε το τηλέφωνο μου, το χρησιμοποιήσατε τέσσερα χρόνια πριν, για κάτι προσωπικό που χρειαζόσασταν. Στο χωριό θα  κατέβω την Άνοιξη και τότε μπορούμε να βρεθούμε.

                                                               Λουκάς  Κ.  Ντάνος
                                                                      Φυσικός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ''ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ''

  Δελτίο Τύπου Παράταξη "Επανεκκίνηση Τώρα" Δήμου Ορχομενού. Με αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμα του 902, που βασίζεται σε καταγγελίες του Σωματείου Απολυμένων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας, όπου αποκαλύπτεται ότι πρώην εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι μετά από 30 χρόνια δουλειάς στα νταμάρια και τα καμίνια εντάχθηκαν σε προγράμματα απασχόλησης του δήμου, και  παραμένουν σε χώρους όπου επικρατούν εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Συγκεκριμένα: Το εργοτάξιο  που σύμφωνα και με δικές  μας καταγγελίες έχει μετατραπεί σε χωματερή, δεν αποτελεί  σημείο παραμονής υπαλλήλων του δήμου. Παρολαυτά οι εργαζόμενοι που προέρχονται από την ΛΑΡΚΟ κι όχι  μόνο αυτοί, αλλά και άλλοι,συνωστίζονται. και παραμένουν εκεί κατ' επιλογή χωρίς κανένα συγκεκριμένο πλάνο εργασίας σε  αποθήκες χωρίς καμία μέριμνα για την υγιεινή και ασφάλειά τους. Το πως γίνεται η συγκεκριμένη επιλογή άλλοι  να παραμένουν  στα χωριά κι άλλοι στο εργοτάξιο και μ...

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ .....ΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Μία εξαιρετική ανάρτηση από την σελίδα  ‎ Γιώργος Τσάπρας ‎   προς   ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ...(μια φορά και έναν καιρό)

80 χρόνια Σταύρος Ξαρχάκος

Χρόνια πολλά, κύριε Σταύρο! 13/03/2019 ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ Καλή Βανδώρου ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Σταύρος Ξαρχάκος ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Γεννήθηκε η Μαρίζα Κωχ Γεννήθηκε ο Δημήτρης Μυστακίδης (1970) Γεννήθηκε ο Σταύρος Ξαρχάκος (1939) Γεννήθηκε ο Νίκος Ξανθόπουλος (1934) Στις 14 Μαρτίου του 1939, στο κέντρο της Αθήνας, ήρθε στον κόσμο ένα όμορφο, μελαχρινό αγοράκι που έμελλε να βιώσει μια ζωή πλούσια σε δημιουργικότητα, συγκινήσεις, αναγνωρισιμότητα και αιώνιες στιγμές δόξας. Ο Σταύρος Ξαρχάκος γεννήθηκε σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο για την Ελλάδα (γερμανική κατοχή - εμφύλιος πόλεμος), αλλά, κατάφερε μέσω του ταλέντου και της προσωπικότητάς του να κάνει πράξη όλα όσα είχε ονειρευτεί - ίσως ακόμα και αυτά που δεν είχε καν ονειρευτεί… Σήμερα, που κλείνει τα 80 του χρόνια, είναι σίγουρο ότι θα γίνουν δεκάδες αναφορές στο όνομά του. Στο συγκεκριμένο άρθρο, θα μεταφερθούν κάποιες απόψεις και εμπειρίες της υπογράφουσας, μια και ο Σταύρος Ξαρχάκος είναι προσωπικά ένας πολύ...