Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νεοσύλλεκτοι τέλος σε Λαμία και Θήβα
kamenoslamia03Το ΚΕΥΠ στη Λαμία και το ΚΕΠΘ στη Θήβα κλείνουν οριστικά, τουλάχιστον με την μορφή που γνωρίζαμε.
Τα δύο Κέντρα Εκπαίδευσης της Στερεάς και πολλά ακόμη σε όλη την Ελλάδα θα σταματήσουν να λειτουργούν και οι νεοσύλλεκτοι πλέον θα παρουσιάζονται σε μονάδες.
Οι τελευταίοι νεοσύλλεκτοι που υποδέχθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στη Λαμία ήταν στις 15 και 16 Ιανουαρίου. Παρουσιάστηκαν 450 άτομα που θα ορκιστούν στις 9 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα πάρουν φύλλο πορείας για τις μονάδες τους.
kamenoslamia34034
Στη Θήβα η κατάταξη της Α΄ ΕΣΣΟ συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Δευτέρα και συνολικά θα παρουσιαστούν περίπου 600 άτομα.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που ισχύει μέχρι σήμερα είναι η τελευταία σειρά που μπαίνει στο στρατόπεδο καθώς η Β΄ ΕΣΣΟ του 2018 θα παρουσιαστεί στις μονάδες.
Η κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης ήταν προγραμματισμένη για το Νοέμβριο του 2017, ωστόσο δεν υλοποιήθηκε αφού δόθηκε παράταση.
Οι νεοσύλλεκτοι που παρουσιάζονταν στο ΚΕΥΠ έφταναν συνολικά τους 3000 χιλιάδες και πολλοί περισσότεροι ήταν αυτοί της Θήβας.
Η απώλεια ενός τόσο μεγάλου αριθμού στρατιωτών αποτελεί πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες αφού στήριζαν οικονομικά την αγορά.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μόνο δύο Κέντρα Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν.
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων.
Τα κέντρα που κλείνουν είναι: 
• Πυροβολικού – Θήβα
• Μηχανικού – Ναύπλιο
• 9ο Σύνταγμα Πεζικού – Καλαμάτα
• 547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού – Ρέθυμνο
• 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Μεσολόγγι
• 1ο Σύνταγμα Πεζικού. ΔΙΚΕ – Τρίπολη
• Υγειονομικού – Άρτα
• Εφοδιασμού- Μεταφορών – Σπάρτη
• 586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού – Γρεβενά
• Υλικού Πολέμου – Λαμία
• Διακλαδικό Κέντρο – Τρίπολη
Στις 8 Δεκεμβρίου του 2017 ο Πάνος Καμμένος από την Λαμία, αφού βρέθηκε στην ορκωμοσία του ΚΕΥΠ είχε διαβεβαιώσει πως τα στρατόπεδα σε Λαμία και Θήβα δεν θα κλείσουν
Γίνεται αναδιοργάνωση στο στρατό και ακόμη κι αν φύγουν οι νεοσύλλεκτοι θα έρθουν άλλες υπηρεσίες επεσήμανε τότε ο υπουργός.

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μοιραία πλαγιομετωπική στον Ορχομενό. Νεκρή 32χρονη γυναίκα (video-photo)

Υπέκυψε στα τραύματά της 32χρονη γυναίκα όταν το επιβατικό όχημα που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα διερχόμενη από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.00 στην επαρχιακή οδό  Λιβαδειάς Ορχομενού, στη βάση της γέφυρας του σιδηροδρομικού δικτύου στο ύψος του σταθμού της Λιβαδειάς. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί η νεαρή οδηγός από τα συντρίμμια του επιβατικού αυτοκινήτου.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ-ΟΡΑΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟ

Η συνέχεια του σήριαλ παιδική χαρά στον Ορχομενό παίχτηκε χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο όπου ο κ Υπερήφανος κατά την προσφιλή του τακτική προσπάθησε για μία ακόμα φορά να εκβιάσει το δημοτικό συμβούλιο   φέρνοντας τελευταία στιγμή  μία μελέτη για παιδική χαρά όπου η συνολική αξία της ούτε λίγο ούτε πολύ μαζί με τα παιχνίδια προσέγγιζε το ποσό των 300.000 ευρώ περίπου .

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή . Τέσσερα χρόνια τώρα η πόλη του Ορχομενού παραμένει χωρίς παιδική χαρά μία και ο σημερινός δήμαρχος και συν αυτών ξήλωσαν κυριολεκτικά την παιδική χαρά μέσα σε μία νύχτα δήθεν εφαρμόζοντας το νόμο . Ο νόμος όμως κάθε άλλο παρά για ξήλωμα υφιστάμενων παιδικών χαρών μιλούσε. Αντίθετα ο νόμος ήταν σαφής και περιείχε καθαρές  οδηγίες για το πως μπορούσαν και με ποιες παρεμβάσεις   να συνεχίσουν να λειτουργούν οι παιδικές χαρές.
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 27934/ΦΕΚ Β 2029/25.07.2014
Άρθρο 2 Υφιστάμενες Παιδικές Χαρές
   Α. Ο έλεγχος και η αξιολόγηση της καταλληλότητας λειτουργίας τ…

ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Συνωστισμός παρουσιάστηκε στο  περασμένο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης  όταν εκπρόσωποι και μέλη των συλλόγων που χρησιμοποιούν ως έδρα το πολιτιστικό κέντρο της πόλης μας  ήρθαν για να ενημερώσουν για συγκεκριμένα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου από τον  σύμβουλο της δημοτικής κοινότητας κ Γ.Βούτσα ο οποίος είχε οριστεί από τον δήμαρχο κ Υπερήφανο ως υπεύθυνος για θέματα Πολιτιστικού Κέντρου.
Στην έντονη   συζήτηση που ακολούθησε συμφωνήθηκε ότι ο τρόπος λειτουργίας του Πολιτιστικού κέντρου θα πρέπει επιτέλους να οριστεί με κανονισμό λειτουργίας που θα ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο και θα τηρείται από όλους. Και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα επίσημα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να συζητηθεί και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις
Θα επανέλθουμε...