Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge – Crowdhackathon Smartcity, διοργανώνει η ΚΕΔΕ
Γιάννης Τσιάμης
Προεδρος επιτροπής Ηλεκτρονικής
Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2, ο οποίος προγραμματίζεται να διεξαχθεί το διάστημα από 28 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης «ο  2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity 2 είναι η συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας της Αυτοδιοίκησης που ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία πέρσι, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας, μέσα από την προώθηση καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών, ώστε να παραμείνουν οι νέοι επιστήμονες και επιχειρηματίες μας στην Χώρα μας. Να αντιμετωπιστεί με πράξεις κι όχι με λόγια, το φαινόμενο “brain drain”. Με αυτή τη διοργάνωση,  που πλέον ως θεσμός έχει ταυτιστεί με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος κι αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα, κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά προς αυτή την κατεύθυνση ».
Η Αυτοδιοίκηση Μπροστά στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας υλοποιεί δράσεις για την ισχυρή παρουσία και αποδοτική λειτουργία των Δήμων, με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και υποδομών, την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, καθώς και το σχεδιασμό αναπτυξιακών δράσεων για τις έξυπνες πόλεις.
H στρατηγική βασίζεται στην ανάπτυξη και διάθεση υπηρεσιών για τους Δήμους με την λογική “μία φορά για όλους”, στις συνέργειες με Φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης και Υπουργεία όπως η αξιοποίηση υφιστάμενων υποδομών (Data Centers) σε συνεργασία με την ΓΓΠΣ και  τον σχεδιασμό  πλατφόρμας διαλειτουργικότητας η οποία θα ελαχιστοποιεί την γραφειοκρατία και θα αναβαθμίζει την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σημαντικός άξονας είναι η ανάπτυξη δομών και εργαλείων για την υποστήριξη των στελεχών και αιρετών ΟΤΑ μέσα από πλατφόρμα τηλεκατάρτισης και helpdesk,  και η ανάπτυξη δεξιοτήτων.
Η υλοποίηση όλων των δράσεων βασίζεται στην ενίσχυση και ενδυνάμωση του ανθρώπινου δικτύου στελεχών και των τοπικών κοινωνιών μέσα από συμμετοχικές δράσεις και δράσεις υποστήριξης της επιχειρηματικότητας.
Παράλληλες δράσεις κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου
Η Κ.Ε.Δ.Ε. στο πλαίσιο διεξαγωγής του Μαραθωνίου προγραμματίζει μια σειρά από παράλληλες δράσεις, όπως:
  • Διοργάνωση workshop για τα μέλη του Δικτύου ΤΠΕ της ΚΕΔΕ
  • Παρουσίαση καλών διεθνών πρακτικών από διακεκριμένους ομιλητές του εξωτερικού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης
  • Παρουσιάσεις από τον μαθητικό διαγωνισμό που θα διοργανωθεί το επόμενο διάστημα
  • Παρουσιάσεις από τους χορηγούς εφόσον επιθυμούν για καλές πρακτικές στη Τοπική Αυτοδιοίκηση .
Περιφερειακά Εργαστήρια σε 16 πόλεις της Περιφέρειας
Στόχος της Κ.Ε.Δ.Ε. είναι ο Μαραθώνιος Καινοτομίας να απλωθεί σε όλη την Ελλάδα, κι όχι μόνον την Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτό και με βάση προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. προετοιμάζονται και ξεκινούν άμεσα τα περιφερειακά εργαστήρια προετοιμασίας σε 16 πόλεις, στα οποία θα γίνει προεπιλογή ομάδων από την περιφέρεια, οι οποίες θα συμμετέχουν με έξοδα των οικείων Δήμων στον μαραθώνιο .
Οι πόλεις που προτείνεται η διεξαγωγή των περιφερειακών εργαστηρίων είναι:
Θεσσαλονίκη,Ιωάννινα,Κομοτηνή,Ρόδος,Πάτρα,Καλαμάτα,Σάμος,Μυτιλήνη, Ηράκλειο Κρήτης, Λάρισα, Τρίκαλα, Σύρος, Χαλκίδα, Ξάνθη, Λαμία, Κως.
Ήδη δέκα από τους παραπάνω Δήμους έχουν ανταποκριθεί θετικά κι αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να συμβεί το ίδιο και με τους υπόλοιπους.
Ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας City Challenge – Crowdhackathon Smartcity έχει ζητηθεί να τεθεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μοιραία πλαγιομετωπική στον Ορχομενό. Νεκρή 32χρονη γυναίκα (video-photo)

Υπέκυψε στα τραύματά της 32χρονη γυναίκα όταν το επιβατικό όχημα που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα διερχόμενη από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.00 στην επαρχιακή οδό  Λιβαδειάς Ορχομενού, στη βάση της γέφυρας του σιδηροδρομικού δικτύου στο ύψος του σταθμού της Λιβαδειάς. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί η νεαρή οδηγός από τα συντρίμμια του επιβατικού αυτοκινήτου.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ-ΟΡΑΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟ

Η συνέχεια του σήριαλ παιδική χαρά στον Ορχομενό παίχτηκε χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο όπου ο κ Υπερήφανος κατά την προσφιλή του τακτική προσπάθησε για μία ακόμα φορά να εκβιάσει το δημοτικό συμβούλιο   φέρνοντας τελευταία στιγμή  μία μελέτη για παιδική χαρά όπου η συνολική αξία της ούτε λίγο ούτε πολύ μαζί με τα παιχνίδια προσέγγιζε το ποσό των 300.000 ευρώ περίπου .

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή . Τέσσερα χρόνια τώρα η πόλη του Ορχομενού παραμένει χωρίς παιδική χαρά μία και ο σημερινός δήμαρχος και συν αυτών ξήλωσαν κυριολεκτικά την παιδική χαρά μέσα σε μία νύχτα δήθεν εφαρμόζοντας το νόμο . Ο νόμος όμως κάθε άλλο παρά για ξήλωμα υφιστάμενων παιδικών χαρών μιλούσε. Αντίθετα ο νόμος ήταν σαφής και περιείχε καθαρές  οδηγίες για το πως μπορούσαν και με ποιες παρεμβάσεις   να συνεχίσουν να λειτουργούν οι παιδικές χαρές.
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 27934/ΦΕΚ Β 2029/25.07.2014
Άρθρο 2 Υφιστάμενες Παιδικές Χαρές
   Α. Ο έλεγχος και η αξιολόγηση της καταλληλότητας λειτουργίας τ…

ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Συνωστισμός παρουσιάστηκε στο  περασμένο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης  όταν εκπρόσωποι και μέλη των συλλόγων που χρησιμοποιούν ως έδρα το πολιτιστικό κέντρο της πόλης μας  ήρθαν για να ενημερώσουν για συγκεκριμένα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου από τον  σύμβουλο της δημοτικής κοινότητας κ Γ.Βούτσα ο οποίος είχε οριστεί από τον δήμαρχο κ Υπερήφανο ως υπεύθυνος για θέματα Πολιτιστικού Κέντρου.
Στην έντονη   συζήτηση που ακολούθησε συμφωνήθηκε ότι ο τρόπος λειτουργίας του Πολιτιστικού κέντρου θα πρέπει επιτέλους να οριστεί με κανονισμό λειτουργίας που θα ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο και θα τηρείται από όλους. Και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα επίσημα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να συζητηθεί και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις
Θα επανέλθουμε...