Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ....ΔΡΑΓΑΤΣΟΥΛΑ!!!!

Πάει τόσος καιρός σε αυτή την πόλη που οι γονείς διαμαρτύρονται γιατί δεν λειτουργεί η παιδική χαρά της πλατείας Ηρώου του Ορχομενού!!!
 Να  θυμίσουμε  ότι η παιδική χαρά αυτή ήταν  η μόνη που κυριολεκτικά ''ξηλώθηκε΄΄  παρόλο που ήταν η πιο ''νέα'' Παιδική χαρά μέσα στην πόλη του Ορχομενού διότι δεν τηρούσε τις προδιαγραφές του νόμου και ο δήμαρχος κ Υπερήφανος προτίμησε αντί να την αναβαθμίσει ... να την ξηλώσει!!!
Το περίεργο ήταν ότι δεν ξήλωσε καμία άλλη παιδική χαρά τότε , σε κανένα τοπικό ή δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Ορχομενού (  παρόλο που καμία παιδική χαρά δεν τηρούσε τις προδιαγραφές- γιατί άραγε ;)και το κυριότερο   ήταν, ότι δεν ξήλωσε και κάποιες παιδικές χαρές που επιβαλλόταν να ξηλωθούν!!!
Μια από αυτές ήταν και η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΔΡΑΓΑΤΣΟΥΛΑΣ. η οποία όχι μόνο είναι διαλυμένη αλλά η ύπαρξή της  αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών που κατοικούν εκεί.
Επρεπε ένα παιδί να κόψει άσχημα το χέρι του στην τσουλήθρα για να αξιωθούν οι υπεύθυνοι να καθαρίσουν, σημειώστε αυτό που λέω , να καθαρίσουν τα χόρτα γιατί εκτός των άλλων τα παιδιά έπαιζαν μέσα στα χόρτα με κίνδυνο να τα τσιμπήσει ότιδήποτε δηλητηριώδες κυκλοφορούσε εκεί.
Η  παιδική χαρά όμως  παρέμεινε αμετακίνητη και  επικίνδυνα διαλυμένη!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΜΙΣΗ ΜΟΛΙΣ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Εκεί λοιπόν σε αυτή την παιδική χαρά παίζουν σήμερα παιδιά και   κάποιο από αυτά , έκοψε άσχημα το χέρι του πριν λίγες μέρες.

Γιατί δεν ξηλώσατε αυτή την παιδική χαρά κύριε Υπερήφανε και κύριε Νταβαλούμη;
Εδώ δεν ισχύει  ο νόμος;
Εδώ δεν υπάρχουν ευαισθησίες για την ασφάλεια των παιδιών;
Εδώ δεν κατοικούν δημότες του δήμου Ορχομενού;
Εδώ δεν πληρώνονται ανταποδοτικά;
Εδώ οι δημότες δεν έχουν δικαιώματα;

Προφανώς όχι.
Γιατί δεν μιλάμε για τους περιορισμούς που βάζει η αρχαιολογική υπηρεσία μία και η Δραγατσούλα είναι αρχαιολογικός χώρος.
Μιλάμε για καθαριότητα 
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ!!!!

Δείτε λοιπόν  πως ήταν ο δρόμος  που ανηφορίζει  προς την Δραγατσούλα πριν μισή ώρα ό ίδιος δρόμος που εκτός από τους κατοίκους της περιοχής , ανεβαίνουν οι τυχόν επισκέπτες όταν θέλουν να περπατήσουν γύρω από τον περίβολο του αρχαιολογικού χώρου!!

ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΌΜΟ ΠΡΙΝ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΚΑΤΗΦΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Αυτή με λίγα λόγια είναι η εικόνα που βλέπουν όσοι ανεβαίνουν το δρόμο προς τη Δραγατσούλα!!!
Γιατί τόση αδιαφορία κ. Υπερήφανε;(δήμαρχε)
Γιατί τόση αδιαφορία κ Νταβαλούμη ;(αντιδήμαρχε καθαριότητας)

Είναι ο δρόμος που οδηγεί στον συνοικισμό της Δραγατσούλας ,  είναι ο δρόμος που οδηγεί στους αρχαιολογικούς χώρους , Ναό Ασκληπιού , Αρχαίο ναό πίσω από το παλιό νεκροταφείο, Κάστρο Ελληνιστικών χρόνων , Μυκηναικά τείχη., Αγ, Χαράλαμπο .
Είναι το μέρος όπου παίζουν παιδιά .
Είναι τόπος όπου κατοικούν άνθρωποι.!!!

Β.Κ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μοιραία πλαγιομετωπική στον Ορχομενό. Νεκρή 32χρονη γυναίκα (video-photo)

Υπέκυψε στα τραύματά της 32χρονη γυναίκα όταν το επιβατικό όχημα που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα διερχόμενη από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.00 στην επαρχιακή οδό  Λιβαδειάς Ορχομενού, στη βάση της γέφυρας του σιδηροδρομικού δικτύου στο ύψος του σταθμού της Λιβαδειάς. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί η νεαρή οδηγός από τα συντρίμμια του επιβατικού αυτοκινήτου.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ-ΟΡΑΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟ

Η συνέχεια του σήριαλ παιδική χαρά στον Ορχομενό παίχτηκε χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο όπου ο κ Υπερήφανος κατά την προσφιλή του τακτική προσπάθησε για μία ακόμα φορά να εκβιάσει το δημοτικό συμβούλιο   φέρνοντας τελευταία στιγμή  μία μελέτη για παιδική χαρά όπου η συνολική αξία της ούτε λίγο ούτε πολύ μαζί με τα παιχνίδια προσέγγιζε το ποσό των 300.000 ευρώ περίπου .

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή . Τέσσερα χρόνια τώρα η πόλη του Ορχομενού παραμένει χωρίς παιδική χαρά μία και ο σημερινός δήμαρχος και συν αυτών ξήλωσαν κυριολεκτικά την παιδική χαρά μέσα σε μία νύχτα δήθεν εφαρμόζοντας το νόμο . Ο νόμος όμως κάθε άλλο παρά για ξήλωμα υφιστάμενων παιδικών χαρών μιλούσε. Αντίθετα ο νόμος ήταν σαφής και περιείχε καθαρές  οδηγίες για το πως μπορούσαν και με ποιες παρεμβάσεις   να συνεχίσουν να λειτουργούν οι παιδικές χαρές.
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 27934/ΦΕΚ Β 2029/25.07.2014
Άρθρο 2 Υφιστάμενες Παιδικές Χαρές
   Α. Ο έλεγχος και η αξιολόγηση της καταλληλότητας λειτουργίας τ…

ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Συνωστισμός παρουσιάστηκε στο  περασμένο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης  όταν εκπρόσωποι και μέλη των συλλόγων που χρησιμοποιούν ως έδρα το πολιτιστικό κέντρο της πόλης μας  ήρθαν για να ενημερώσουν για συγκεκριμένα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου από τον  σύμβουλο της δημοτικής κοινότητας κ Γ.Βούτσα ο οποίος είχε οριστεί από τον δήμαρχο κ Υπερήφανο ως υπεύθυνος για θέματα Πολιτιστικού Κέντρου.
Στην έντονη   συζήτηση που ακολούθησε συμφωνήθηκε ότι ο τρόπος λειτουργίας του Πολιτιστικού κέντρου θα πρέπει επιτέλους να οριστεί με κανονισμό λειτουργίας που θα ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο και θα τηρείται από όλους. Και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα επίσημα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να συζητηθεί και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις
Θα επανέλθουμε...