Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ-ΟΡΑΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟ

Η συνέχεια του σήριαλ παιδική χαρά στον Ορχομενό παίχτηκε χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο όπου ο κ Υπερήφανος κατά την προσφιλή του τακτική προσπάθησε για μία ακόμα φορά να εκβιάσει το δημοτικό συμβούλιο   φέρνοντας τελευταία στιγμή  μία μελέτη για παιδική χαρά όπου η συνολική αξία της ούτε λίγο ούτε πολύ μαζί με τα παιχνίδια προσέγγιζε το ποσό των 300.000 ευρώ περίπου .

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή .
Τέσσερα χρόνια τώρα η πόλη του Ορχομενού παραμένει χωρίς παιδική χαρά μία και ο σημερινός δήμαρχος και συν αυτών ξήλωσαν κυριολεκτικά την παιδική χαρά μέσα σε μία νύχτα δήθεν εφαρμόζοντας το νόμο .
Ο νόμος όμως κάθε άλλο παρά για ξήλωμα υφιστάμενων παιδικών χαρών μιλούσε.
Αντίθετα ο νόμος ήταν σαφής και περιείχε καθαρές  οδηγίες για το πως μπορούσαν και με ποιες παρεμβάσεις   να συνεχίσουν να λειτουργούν οι παιδικές χαρές.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 27934/ΦΕΚ Β 2029/25.07.2014

Άρθρο 2
Υφιστάμενες Παιδικές Χαρές

   Α. Ο έλεγχος και η αξιολόγηση της καταλληλότητας λειτουργίας των υφιστάμενων κατά τη δημοσίευση της παρούσας παιδικών χαρών, οι οποίες δεν πληρούν κάποια από τις προϋποθέσεις των άρθρων 1 και 2 της 28492/2009 απόφασής μας όπως αυτά τροποποιούνται με την παρούσα, γίνεται ως εξής:

   1. Από το άρθρο 1 της 28492/2009 απόφασής μας, όπως τροποποιείται με την παρούσα, δεν εφαρμόζεται το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1.
   2. Από το άρθρο 2 της 28492/2009 απόφασής μας, όπως τροποποιείται με την παρούσα, έχει εφαρμογή μόνο η περίπτωση δ.
   3.α. Από την παράγραφο 2 του άρθρου 3 της 28492/2009 απόφασής μας, όπως τροποποιείται με την παρούσα, η παιδική χαρά πρέπει τουλάχιστον να διαθέτει είσοδο κοινού με ελάχιστο άνοιγμα 1,00 μέτρο, κατάλληλο και επαρκή φωτισμό, καλάθια απορριμμάτων, σύστημα αποτροπής εισόδου αδέσποτων ζώων και πινακίδα εισόδου.
   β. Από την παράγραφο 3 του άρθρου 3 της 28492/2009 απόφασής μας, δεν εφαρμόζεται το δεύτερο εδάφιο αυτής.
   γ. Οι παράγραφοι 5, 6 και 7 του άρθρου 3 της 28492/2009 απόφασής μας, όπως αυτά τροποποιούνται με την παρούσα, δεν εφαρμόζονται.
   4. Σε παιδικές χαρές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις των άρθρων 4 και 5 της 28492/2009 απόφασής μας, όπως αυτά τροποποιούνται με την παρούσα, εφαρμόζονται τα ακόλουθα:
   α) Για εξοπλισμούς, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί μετά το Νοέμβριο του 1998, εφαρμόζονται τα πρότυπα που ίσχυαν κατά το χρόνο της εγκατάστασής τους.
   β) Για εξοπλισμούς για τους οποίους δεν προκύπτει χρόνος εγκατάστασης ή δεν υφίσταται φάκελος κατασκευαστή με αναλυτικά στοιχεία, ο οικείος ΟΤΑ υποχρεούται να προβεί στις απαραίτητες διορθωτικές επεμβάσεις, σύμφωνα με τις γενικές αρχές της τέχνης, της ασφάλειας και της επιστήμης, καθώς και των γενικών συναλλακτικών ηθών. Οι διορθωτικές επεμβάσεις δεν πρέπει να αλλοιώνουν τη δομική αρτιότητα του εγκατεστημένου εξοπλισμού. Στις παιδικές χαρές της περίπτωσης αυτής, ο διαπιστευμένος φορέας ελέγχου και πιστοποίησης συντάσσει αναλυτική τεχνική έκθεση ελέγχου, έπειτα από οπτικό και διαστασιολογικό έλεγχο, από την οποία προκύπτει η συμμόρφωση ή μη του εγκατεστημένου εξοπλισμού προς τις γενικές αρχές της τέχνης, της ασφάλειας και της επιστήμης, καθώς και των γενικών συναλλακτικών ηθών. Ο έλεγχος του προηγούμενου εδαφίου περιλαμβάνει τουλάχιστον τις αποστάσεις εδάφους και το χώρο πτώσης του εξοπλισμού, την κατάσταση του δαπέδου απορρόφησης πρόσκρουσης, τυχόν εκτεθειμένα θεμέλια, αιχμηρά άκρα, σημεία παγίδευσης ρουχισμού ή μέρους του σώματος, εξαρτήματα που λείπουν ή έχουν υπερβολική φθορά, και την εν γένει δομική αρτιότητα.

   Β. Το άρθρο αυτό δεν εφαρμόζεται, οσάκις ο ΟΤΑ επιθυμεί να ανακατασκευάσει στο σύνολό της υφιστάμενη παιδική χαρά που πληροί τις προϋποθέσεις των άρθρων 1 και 2 της 28492/2009 απόφασής μας, όπως αυτά τροποποιούνται με την παρούσα.

Παρεμπιπτόντως τα παιχνίδια της παιδικής χαράς είχαν τοποθετηθεί γύρω στο 2010 άρα με πολύ λίγες αλλαγές μπορούσαν να πιστοποιηθούν .
 Αντιθέτως πετάχτηκαν στα σκουπίδια.......
Μιλάμε για χρήματα των δημοτών και για παιδιά χωρίς παιχνίδια.
Όσο για το πότε ανακατασκευάστηκε η παιδική χαρά υπάρχει και σχετικό άρθρο  του 2010 του σημερινού προέδρου του δημοτικού συμβουλίου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  https://orchomenos-press.blogspot.com/2010/09/blog-post_110.html


Μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια παρόλο που αντιπολίτευση και δημότες πίεζαν συνέχεια για την λειτουργία της παιδικής χαράς ακούσαμε  μέσα στο δημοτικό συμβούλιο από τον δήμαρχο όλα τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας  που θα μπορούσαν να παιχτούν.
Από το να γίνει ποδηλατοδρόμιο η παιδική χαρά ή να φύγει( που να πάει;) ή να μικρύνει ή να κοντύνει   ή ότι μπορεί να φανταστεί κανείς .
Κατά τον κύριο Υπερήφανο όλοι οι άλλοι δήμαρχοι που έφτιαχναν παιδικές χαρές ήταν παράνομοι κι αυτός ο μόνος νόμιμος.
Και πάμε στο σήμερα.
Είναι γνωστή η αδυναμία του δημάρχου στις πλατείες και μάλιστα στις μαρμάρινες βεβαίως βεβαίως...
Μία τέτοια μαρμάρινη πλατεία  οραματίστηκε να κάνει έργο.Χωρίς να ρωτήσει κανένα φυσικά.
Παράγγειλε τη μελέτη  κι προσπάθησε να βρει χρηματοδότηση .
Τώρα αν κάποιοι  και  μάλιστα πολλοί  είχαν αντιρρήσεις για τα σχέδια της μελέτης αυτά ήταν λεπτομέρειες για το δήμαρχο.
'Ελα όμως που η χρηματοδότηση δεν του βγήκε ;;;;
Λεπτομέρειες
 πήρε το κομμάτι της μελέτης που αφορούσε την παιδική χαρά και το έφερε στο δημοτικό συμβούλιο τελευταία στιγμή  με συνοπτικές διαδικασίες  κι όταν η αντιπολίτευση αντέδρασε θεωρώντας ότι δεν μπορούν να δοθούν τόσα πολλά χρήματα ( 50.000 μόνο στοιχίζουν τα μάρμαρα του περιβάλλοντα χώρου) για μία μόνο παιδική χαρά κι ότι μπορούν να γίνουν κι άλλες  ενημέρωσε ότι η πρόσκληση έληγε σε τέσσερις μέρες.
Σημείωση .
Η συμμετοχή του δήμου είναι γύρω στις πενήντα χιλιάδες γι αυτή τη παιδική χαρά στη συγκεκριμένη χρηματοδότηση του πράσινου ταμείου.
Προτάθηκε από την αντιπολίτευση  με αυτά τα χρήματα δλδ τις πενήντα χιλιάδες που ούτως η άλλως θα δώσει  ο δήμος , να φτιάξει άμεσα την παιδική  χαρά και να μην περιμένουμε πότε θα εγκριθεί αν ....εγκριθεί η μελέτη  ή αν κι όταν πάρει πιστοποίηση η παιδική χαρά !!! 
Και μάλιστα τα χρήματα από το πράσινο ταμείο να πάνε για ενεργειακή αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων του δήμου πράγμα που προβλεπόταν στη συγκεκριμένη πρόταση και οι μελέτες υπάρχουν στο δήμο. η με τα ίδια χρήματα  της χρηματοδότησης να γίνουν κι άλλες παιδικές χαρές στη πόλη.
Αλλά φυσικά τελευταία στιγμή που το έφερε σαν θέμα  ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο τι μπορούσε να γίνει;
Και σαν να μην έφτανε αυτή η ντροπή οι διάφοροι της δημοτικής αρχής κατά την αγαπημένη τους συνήθεια να παραποιούν καταστάσεις προσπαθώντας να κρύψουν τα παράλογα  ,,,, έλεγαν στους δημότες ότι η αντιπολίτευση δεν ήθελε  να γίνει η παιδική χαρά.

Εδώ γελάμε!!!!

Ας ελπίσουμε ότι παρ όλες τις προχειρότητες και τις  καθυστερήσεις η παιδική χαρά να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά.
Σίγουρα όμως η δημοτική αρχή έκανε και κάνει ότι μπορεί  για να καθυστερήσει την επαναλειτουργία της  Τα τέσσερα χρόνια χωρίς παιδική χαρά το βεβαιώνουν !!!!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΆ ΠΑΡΑΜΈΝΕΙ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟ........
ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΊ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ Η ΠΟΛΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ  ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ........
Τα συμπεράσματα δικά σας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μοιραία πλαγιομετωπική στον Ορχομενό. Νεκρή 32χρονη γυναίκα (video-photo)

Υπέκυψε στα τραύματά της 32χρονη γυναίκα όταν το επιβατικό όχημα που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα διερχόμενη από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.00 στην επαρχιακή οδό  Λιβαδειάς Ορχομενού, στη βάση της γέφυρας του σιδηροδρομικού δικτύου στο ύψος του σταθμού της Λιβαδειάς. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί η νεαρή οδηγός από τα συντρίμμια του επιβατικού αυτοκινήτου.

ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Συνωστισμός παρουσιάστηκε στο  περασμένο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης  όταν εκπρόσωποι και μέλη των συλλόγων που χρησιμοποιούν ως έδρα το πολιτιστικό κέντρο της πόλης μας  ήρθαν για να ενημερώσουν για συγκεκριμένα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου από τον  σύμβουλο της δημοτικής κοινότητας κ Γ.Βούτσα ο οποίος είχε οριστεί από τον δήμαρχο κ Υπερήφανο ως υπεύθυνος για θέματα Πολιτιστικού Κέντρου.
Στην έντονη   συζήτηση που ακολούθησε συμφωνήθηκε ότι ο τρόπος λειτουργίας του Πολιτιστικού κέντρου θα πρέπει επιτέλους να οριστεί με κανονισμό λειτουργίας που θα ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο και θα τηρείται από όλους. Και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα επίσημα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να συζητηθεί και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις
Θα επανέλθουμε...