Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 26/9/2014

Με τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γ.Ζυγούρη να ζητάει εξηγήσειςαπό τον σημερινό πρόεδρο κ Λ.Ρόδη για το δημοσίευμα του ΟRCHOMENOS PRESS (της Δευτέρας 8/9/2014) που διαχειρίζεται ο δεύτερος ,όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Ρόδης παρουσιάζεται  να πετάει  -παρουσία δύο δημοτών -στα σκουπίδια έγγραφα (Δημόσια έγγραφα;;;;;,.)  και να γράφει για χάος ,μέσα σε ένα ακατάστατο γραφείο,ξεκίνησε το δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής.
 Ο κ. Ζυγούρης επικαλούμενος την μαρτυρία τριών υπαλλήλων του δήμου στις οποίες και παρέδωσε τα έγγραφα του γραφείου του όταν το άφησε είπε οτι  όταν  παρέδωσε  το γραφείο του ...."ήταν στην εντέλεια !!!!"

Ο κ Ζυγούρης ρώτησε μεταξύ των άλλων το δήμαρχο κ.Υπερήφανο για την καταστροφή των δημοσίων εγγράφων  κι αν έγινε σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Σε αυτές τις ερωτήσεις ο νυν πρόεδρος δεσμεύτηκε να απαντήσει ......."εγγράφως"
Εξηγήσεις ζήτησε και η δημοτική σύμβουλος κ Καράλη  Βούλα για το- χωρίς προειδοποίηση των συλλόγων -κλείσιμο του πολιτιστικού κέντρου Ορχομενού και για τον αν έχει ξεκινήσει η διαδικασία  ταυτοποίησης για τις παιδικές χαρές του δήμου Ορχομενού.
Στη συνέχεια ο πρώην δήμαρχος κ Ξηρογιάννης ζήτησε έντονα το λόγο από τον σημερινό δήμαρχο κ.Υπερήφανο γιατί σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι δεν του περέδωσαν όπως έπρεπε, ενώ ο ίδιος προσφέρθηκε να ενημερώσει το νέο δήμαρχο, παρόλο που η παράδωση- παραλαβή μεταξύ παλιάς και νέας δημοτικής αρχής, πλέον γίνεται υπηρεσιακά .
Μίλησε επίσης για τους ορκωτούς λογιστές που  ο κ Υπερήφανος είπε  στην ίδια συνέντευξη ότι θα φέρει στο δήμο και εξήγησε ότι ορκωτοί λογιστές ούτως ή άλλως έρχονται στο δήμο κάθε χρόνο για έλεγχο επειδή το προβλέπει ο νόμος.
Στο ίδιο μοτίβο ζητήθηκαν εξηγήσεις για τις στέρνες από τον κ Τριανταφύλλου, αλλά και για το ερωτηματολόγιο Φούχτελ από τους κ.κ.  Στεφανίδη και Σκόπα .
'Ολοι  δε
οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας αντέδρασαν έντονα γιατί σε όλες τις επιτροπές που πρότεινε η δημοτική αρχή  δεν υπήρχαν εκπρόσωποι της μειοψηφίας ( δύο μάλιστα από τις εισηγήσεις για τις  επιτροπές  πολιτιστικού  κέντρου και βιβλιοθήκης  μετά από παρέμβαση της κ Καράλη αποσύρθηκαν γιατί δεν ήταν σύμφωνες  με τον κώδικα της τοπικής αυτοδιοίκησης).
Και η αντίθεση  συνεχίστηκε όταν ο πρόεδρος της ΤΚ Παύλου αρνήθηκε να αλλάξει  στην εισήγησή του , (6. Περί ονοματοδοσίας των οδών της Τοπικής Κοινότητας Παύλου ύστερα από την αριθμ. 3/2014 γνωμοδότηση της Επιτροπής του άρθρου 8 του Ν.3463/2006. ( Εισηγητής: Πρόεδρος Τ.Κ. Παύλου κ. Ηρακλής Ντουφεξής)  ύστερα από πρόταση της μειοψηφίας , την ονομασία της Οδού Κωπαίδας σε Οδό Ορχομενού  όπως ήταν το φυσιολογικό αφού συνδέει το Παύλο με την πόλη του Ορχομενού και η παράταξη του κ Υπερήφανου την υπερψήφισε.
 Μάλιστα αρκετοί από τους δημότες που παρακολούθησαν το δημοτικό συμβούλιο αντέδρασαν και ζήτησαν εξηγήσεις από τους Ορχομένιους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας  μετά το τέλος της συνεδριάσης ,για πιο λόγο δέχτηκαν να υπερψηφίσουν την εισήγηση του κ Ντουφεξή.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΖΑΚΙΑ

 Την περασμένη Δευτέρα βραβεύτηκε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ο  Ορχομένιος φοιτητής πλέον, Γιώργος Ραζακιάς . Ο Γιώργος είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ , Θεσσαλονίκης. Τα βραβεία δόθηκαν από την τράπεζα EUROBANK σε  μαθητές Αττικής και Στερεάς Ελλάδας που αρίστευσαν κατά την περασμένη  σχολική χρονιά. ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΜΠΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΤΟ ΜΟΡΝΟ

Δεν υπήρξε πέμπτο μοτέρ στο Μόρνο ειπε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός κατά την σημερινή συνάντηση του με τους αγρότες στην περιφέρεια. Ετσι  δικαιώνεται η πρώην δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη  όταν υποστήριζε  μαζί με τον τότε αντιδήμαρχο Γρηγόρη  Γαλάνη  πέρυσι ,ότι  ούτε το πέμπτο μοτέρ   λειτούργησε ποτέ αλλά ούτε το νερό που ερχόταν  από τον Μόρνο  αρκούσε για άρδευση. Δύσκολη έως αδύνατη η λειτουργία του πλωτού στην Υλίκη κατά τον κ Ντασιώτη .   Περισσότερο νερό από τον Μόρνο για φέτος  κι εναλλακτικές  λύσεις στην άρδευση υποσχέθηκε η περιφέρεια. Τόσο ο περιφερειάρχης κ Σπανός όσο  κι ο αντιπεριφερειάρχης κ Ντασιώτης  μίλησαν με αλήθειες κι υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να διευκολύνουν τους αγρότες στην φετεινή αρδευτική περίοδο που προμηνύεται δύσκολη ,  αλλά το κυριώτερο  δεσμεύτηκαν ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με τους αγρότες.                                                                                 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΘΗΒΑΣ : ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ:

  Με έντονη διαμαρτυρία ξεκίνησε  την πρώτη συνεδρίαση της η   Δημοτική Κοινότητα   Ακραιφνίου μετά από πρόταση του προέδρου της κ. Κώστα   Μαυροδήμου καθώς αντιδρά   για την πώληση   2 Αποθηκών καθώς επίσης και   2 άλλων ακινήτων (που υπάρχει πιθανότητα να πωληθούν στο μέλλον) από τον Αγροτικό Συν/σμο Θήβας «ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ» επειδή   αποτελούν ιδιοκτησία των Ακραιφνιωτών Συνεταίρων και έχουν κατασκευασθεί με ίδια κεφάλαια. Η Δημοτική Κοινότητα Ακραιφνίου ομόφωνα δηλώνει παρούσα και στηρίζει τους κατοίκους του Ακραιφνίου ,τα μέλη των πρώην Συνεταιρισμού καθώς και τους Συλλόγους του Ακραιφνίου που έχουν έννομο συμφέρον και βρίσκεται δίπλα τους σε οποιαδήποτε ενέργεια προβούν ,ώστε να αποκαταστήσουν αυτήν την αδικία ξεπουλήματος της περιουσίας τους. Να σημειώσουμε ότι η μία από τις αποθήκες έχει μετατραπεί από τον Ιστορικό Λαογραφικό Σύλλογο Ακραιφνίου σε ένα εξαιρετικό Λαογραφικό Μουσείο με σύγχρονες προδιαγραφές , μάλιστα είχε γίνει πρόταση στον  Αγροτικό Συν/σμο Θήβας «ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ»  α