Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τον Οργανισμό Κωπαΐδας Ικανοποίηση στην Π.Ε. Βοιωτίας «Καθαρός» πλέον περνάει στην Περιφέρεια Στερεάς



Αποδεκτή έγινε η τροπολογία για τον Οργανισμό Κωπαΐδας από την Βουλή για να δοθεί δίμηνη παράταση στην κατάργηση του Οργανισμού (έως 30 Νοεμβρίου 2014), αλλά και να οριστεί ειδικός εκκαθαριστής από το Υπουργείο Οικονομικών ώστε ο Οργανισμός να ενταχθεί ομαλά και «καθαρός» από τα χρέη του στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.
Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων έθεσαν σε προτεραιότητα το θέμα του Ο.Κ. ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλων των εμπλεκόμενων.
Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Βοιωτίας της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας κατατέθηκε η σχετική τροπολογία την οποία μετά από ορισμένες τροποποιήσεις συνυπέγραψαν οι βουλευτές Ευάγγελος Μπασιάκος και Ανδρέας Κουτσούμπας που αφορούσε στον Οργανισμό Κωπαΐδας και πιο συγκεκριμένα την εκκαθάρισή του και την παράταση μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων της στην περιφέρεια.
Για το ίδιο θέμα σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης και του Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθάς ο οποίος κατέθεσε και σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό.
Την ικανοποίησή τους για την έκβαση της υπόθεσης εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της ΠΕ Βοιωτίας με την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά να επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ήταν μια προσπάθεια της Περιφέρειας Στερεάς από την έναρξη των καθηκόντων που βρήκε αποδέκτες την πολιτική ηγεσία του Νομού Βοιωτίας, οι οποίοι συνέβαλαν στο αποτέλεσμα αυτό.
«Με το που αναλάβαμε ζητήθηκε από την πλευρά μας (με σχετικό έγγραφο από την ΠΕ Βοιωτίας) παράταση για την μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του ΟΚ. Αυτό ήταν μια πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, που σε συνεργασία με τους βουλευτές του Νομού είχε ως σκοπό να μην χρεωθεί η Περιφέρεια και η ΠΕ Βοιωτίας με τα χρέη και τις υποχρεώσεις του ΟΚ, τα οποία ανέρχονται περίπου σε  12.000.000 ευρώ» σημείωσε η κ. Παπαθωμά και συμπλήρωσε λέγοντας : «Το αποτέλεσμα όπως φάνηκε από την ψήφιση της τροπολογίας ήταν άριστο και εκείνο  που πραγματικά μας ικανοποιεί είναι ότι το αποτέλεσμα επιτεύχθηκε με συνεργασία όλης της πολιτικής ηγεσίας του Νομού. Έτσι το επιχειρησιακό αντικείμενο, που αφορά τον Οργανισμό Κωπαΐδας, έρχεται καθαρό πλέον και απαλλαγμένο από τα βάρη των χρεών στην ΠΕ Βοιωτίας. Επιπλέον,  όπως φαίνεται από την σχετική τροπολογία, ορίζεται εκκαθαριστής από το Υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος θα ξεκαθαρίσει και τις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις του Οργανισμού. Από αυτήν την έννοια ο Οργανισμός ελεύθερος πια, απαλλαγμένος από τα χρέη του, θα έρθει στην Περιφέρεια ως υπηρεσία της και θα επιτελέσει το σπουδαίο έργο προς όφελος των περίπου 14.000 κληρούχων».
Για ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό βήμα για την επίλυση των προβλημάτων  του Οργανισμού Κωπαΐδας που επετεύχθη με την συνεργασία και την ενότητα των τοπικών παραγόντων  μίλησαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, κ. Χάρης Σανιδάς, όσο και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κύριοι  Γιώργος Αναστασίου και Γιάννης Περγαντάς.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σανιδάς χαρακτήρισε σημαντική αυτήν την στιγμή για τον Νομό Βοιωτίας, ενώ τόνισε ότι «όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε να λύνουμε τα προβλήματα». Από την πλευρά του ο κ. Αναστασίου ανέφερε τα εξής : «Το πρώτο μεγάλο και σημαντικό βήμα για την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος που ταλανίζει τους αγρότες της περιοχής μας, ειδικά της Βοιωτίας έγινε με την ψήφιση της τροπολογίας. Ήταν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια του Περιφερειάρχη που σε συνεργασία με του βουλευτές Βοιωτίας μπόρεσε και έφερε αυτό το αποτέλεσμα».
Τέλος, ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τον Οργανισμό Κωπαΐδας δηλώνει και ο κ. Περγαντάς ο οποίος επισήμανε ότι «το πραγματικό νόημα και μήνυμα αυτής της περιπέτειας είναι πως σε  ό,τι αφορά την τοπική κοινωνία δεν χωράνε ούτε κομματικές ταυτότητες ούτε κομματικές αντιπαραθέσεις. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Βοιωτικό κόσμο».
Γ. Καράμπελας: Τέλος στη λεηλασία του Οργανισμού
Ο Βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας που είχε αναλάβει την πρωτοβουλία για την τροπολογία μετά την αποδοχή από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για διαχρονική «λεηλασία» του Ο.Κ. στην οποία μπαίνει τέλος αφήνοντας αιχμές και για την πολιτική ηγεσία και εμμέσως πλειν σαφώς για τον κ. Μπασιάκο που στο παρελθόν είδε διατελέσει υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Σήμερα μπαίνει οριστικό τέλος στη συνεχόμενη λεηλασία του Οργανισμού Κωπαΐδας απ’ τους πολιτικούς προϊσταμένους του», τόνισε ο κ. Καράμπελας και κατέληξε: «Η τροπολογία, πέρα από την παράταση κατάργησής του, παραδίδει «καθαρό» τον Οργανισμό στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Έτσι διασφαλίζονται οι υπηρεσίες του στους 13 χιλιάδες αγρότες που εξυπηρετεί».
Μάλιστα στον ομιλία του στη Βουλή ο κ. Καράμπελας τόνισε ότι είναι υπερήφανος που ποτέ δεν «έκλεισε το μάτι» στους αγρότες για να μη πληρώνουν τις οφειλές τους προς τον Οργανισμό όπως πολλοί άλλοι έκαναν.
Γ.ΜΠΑΡ.

πηγή
Βοιωτική ώρα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΖΑΚΙΑ

 Την περασμένη Δευτέρα βραβεύτηκε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ο  Ορχομένιος φοιτητής πλέον, Γιώργος Ραζακιάς . Ο Γιώργος είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ , Θεσσαλονίκης. Τα βραβεία δόθηκαν από την τράπεζα EUROBANK σε  μαθητές Αττικής και Στερεάς Ελλάδας που αρίστευσαν κατά την περασμένη  σχολική χρονιά. ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΜΠΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΤΟ ΜΟΡΝΟ

Δεν υπήρξε πέμπτο μοτέρ στο Μόρνο ειπε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός κατά την σημερινή συνάντηση του με τους αγρότες στην περιφέρεια. Ετσι  δικαιώνεται η πρώην δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη  όταν υποστήριζε  μαζί με τον τότε αντιδήμαρχο Γρηγόρη  Γαλάνη  πέρυσι ,ότι  ούτε το πέμπτο μοτέρ   λειτούργησε ποτέ αλλά ούτε το νερό που ερχόταν  από τον Μόρνο  αρκούσε για άρδευση. Δύσκολη έως αδύνατη η λειτουργία του πλωτού στην Υλίκη κατά τον κ Ντασιώτη .   Περισσότερο νερό από τον Μόρνο για φέτος  κι εναλλακτικές  λύσεις στην άρδευση υποσχέθηκε η περιφέρεια. Τόσο ο περιφερειάρχης κ Σπανός όσο  κι ο αντιπεριφερειάρχης κ Ντασιώτης  μίλησαν με αλήθειες κι υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να διευκολύνουν τους αγρότες στην φετεινή αρδευτική περίοδο που προμηνύεται δύσκολη ,  αλλά το κυριώτερο  δεσμεύτηκαν ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με τους αγρότες.                                                                                 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Χριστίνα Βελαώρα - Κανούση και # ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ!!!

Χριστίνα Βελαώρα - Κανούση Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Ιστορικό Ορχομενό, αποφοίτησα από το εξατάξιο Γυμνάσιο Ορχομενού. Είμαι παντρεμένη με τον Θανάση Κανούση. και έχουμε δύο κόρες την Έλενα Κοινωνιολόγο-Στρατιωτικό και την Γιούλη Αισθητικό-Κομμώτρια.  Είμαι μια ευτυχισμένη γιαγιά τεσσάρων εγγονιών. Εργάστηκα στην εταιρεία SLK Μιχάλη Σκλαπάνη, στην Διεύθυνση Γεωργίας και στο Δασαρχείο Λιβαδειάς. Είμαι αισθητική σύμβουλος και αυτή την περίοδο δραστηριοποιούμαι στο χώρο των καλλυντικών.Διετέλεσα πρόεδρος του   Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2 ου Νηπιαγωγείου, του 2 ου Δημοτικού Σχολείου και του 2 ου Γυμνασίου Ορχομενού, καθώς   και γραμματέας   του    Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Λυκείου Ορχομενού, επίσης πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής του Λυκείου Ορχομενού.Είμαι μέλος του συλλόγου γυναικών Ορχομενού, μέλος της Greenpeace και εθελόντρια στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος για προσφορά και βοήθεια σε καταστάσεις από φυσικές καταστροφές. Θα ήθελα ν