Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΕ ΡΥΘΜΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ!!!!!!




  Ήταν την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα στις πέντε  όταν συναντήθηκα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων  του Πολιτιστικού και  Παραδοσιακού συλλόγου  Ορχομενού κ . Βασίλη Καράλα .
Έβρεχε και φυσούσε έξω , μα όταν μπήκαμε στην τεράστια αποθήκη του Συνεταιρισμού  Πετρομαγούλας όπου κατασκευάζονται τα άρματα του καρναβαλιού μας έκαναν επίθεση  τα υπέροχα και έντονα χρώματα των αρμάτων  που μισοτελειωμένα περίμεναν τους εθελοντές  να τους βάλουν τις τελευταίες πινελιές.
Η πρώτη εντύπωση ;;;;;;;;;;;
Φέτος τα άρματα θάναι καταπληκτικά!!!!
Κoντά στη μεγάλη ξυλόσομπα καθίσαμε με το  κ. Καράλα  ενώ γύρω μας δούλευαν με μεράκι τα μέλη του συλλόγου  και ξεκινήσαμε τη συζήτηση….

Ερ:       Πόσα άρματα έχει κατασκευάσει φέτος ο Πολιτιστικός και Παραδοσιακός σύλλογος;
ΒΚ:        Έχουμε φτιάξει οκτώ άρματα μέχρι στιγμής….
Ερ :        Ο σύλλογος θα οργανώσει το καρναβάλι μόνος του;
ΒΚ :        Όσον αφορά την παρέλαση του Καρναβαλιού μας την όλη οργάνωση την έχει αποκλειστικά ο σύλλογος.
 Ερ :        Αναρωτιέται κανείς μέσα στην οικονομική κρίση ποιες είναι οι οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου ώστε να μπορέσει να φτιάξει ένα αξιοπρεπές καρναβάλι;
ΒΚ :      Πραγματικά λίγες ανάλογα με τις ανάγκες του καρναβαλιού. Ο Δήμος όπως και τα προηγούμενα χρόνια βοηθάει όσο μπορεί όμως τα χρήματα δεν επαρκούν ,υπάρχουν και χορηγίες από εταιρίες και οι συνδρομές και χορηγίες μελών όμως  είναι  η μεγάλη βοήθεια των εθελοντών ,που κάνει το καρναβάλι του Ορχομενού να γίνει και φέτος όπως και κάθε προηγούμενη χρονιά πραγματικότητα!!!!
Ερ:     Ο χρόνος που έχετε  σας επαρκεί; γιατί οι απόκριες είναι νωρίς φέτος.
ΒΚ:    Ναι φέτος ξεκινήσαμε  λίγο αργά , λίγο καθυστερημένα και με τις εκλογές  χάθηκε χρόνος και αυτή τη στιγμή ίσως υπάρχει παραπάνω πίεση, αλλά θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στο έπακρο.
Το συμβούλιο του συλλόγου και οι εθελοντές καθώς και αρκετά μέλη κάνουν ότι μπορούν για αυτό!!!
Ερ:    Φέτος είδαμε ότι κάποιοι ανάλαβαν από μόνοι τους την οργάνωση  groups Tι γνώμη έχετε για αυτό ;
ΒΚ  : Με δικιά μας προτροπή έγινε αυτή η κίνηση φέτος προς κάποιες ομάδες(π.χ. “ΚΟΥΚΟΥΓΕΡΟΙ” κ .α ) με στόχο να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή στο Καρναβάλι. Είναι μεγάλη βοήθεια για μας η οργάνωση groups  τούτη την ώρα εφόσον βέβαια υπάρχει συνεργασία και συνενόηση μαζί μας ώστε να συμβαδίζουμε όλοι για το ίδιο αποτέλεσμα. Φέτος μάλιστα υπάρχει και μεγαλύτερη διάθεση  για συμμετοχή από πλευράς συλλόγων γονέων για δημιουργία παιδικών groups , πράγμα που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.
Ερ:   Σχετικά με τις στολές ;
ΒΚ:    Παρά την οικονομική κρίση και το λίγο χρόνο το συμβούλιο προσπαθεί να κρατήσει την ποιότητα στα  standards  των προηγούμενων ετών. Έγινε μεγάλη προσπάθεια για εξασφάλιση στολών με  καλή  ποιότητα και συμφέρουσες τιμές  και νομίζω το πετύχαμε.!!!
Ερ:  Πότε  και  πώς θα γίνει η εκλογή της βασίλισσας;
ΒΚ :  Στις 6 Φεβρουαρίου λήγουν οι δηλώσεις συμμετοχής για τη φετινή βασίλισσα του καρναβαλιού και  μετά θα γίνει η εκλογή. Επίσης για όποιον θέλει να ενημερωθεί για οτιδήποτε αφορά το καρναβάλι στολές ,συμμετοχές κλπ μπορεί να παίρνει πληροφορίες από το  του site  Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγου  Ορχομενού http://www.ppso.gr
.
Ερ   κ.  Καράλα  θα θέλατε να μας αναφέρετε εδώ και ποιοι  έχουν εργαστεί μέχρι στιγμής για το φετινό καρναβάλι;
ΒΚ :   Βεβαίως εκτός από το συμβούλιο που σύσσωμο προσπαθεί για το καλύτερο φέτος μας βοηθούν οι:
Νικολόπουλος Γιάννης
Καλής Μάριος
Κρεμμύδα Έφη
Σκαγιάκου Χρύσα
Κολομπούρδας Νίκος
Σλατινόπουλος Γιάννης
Ρυγίζος Γιάννης
Γιουμεδάκης Μπάμπης
Ψιλοπούλου Χαρούλα
Χριστοδούλου Θύμιος
Μερτζάνης Μίμης
Σιδεράς Πασχάλης
Ευαγγελίου Γιάννα
Θα ήθελα να αναφέρω ότι το καρναβάλι είναι το μοναδικό πολιτιστικό –κοινωνικό δρώμενο  που προς το παρόν προσελκύει κόσμο , διαφημίζει τη πόλη μας και  δίνει έτσι  την ευκαιρία  να γίνουν γνωστές  και οι άλλες δυνατότητες του τόπου μας .Ζητάμε τη στήριξη όλων των Ορχομενίων γιατί πρόκειται για το δικό μας καρναβάλι και πρέπει να το στηρίξουμε πρώτα από όλους εμείς.
Ερ:  εκτός από την παρέλαση των αρμάτων την Κυριακή της  Αποκριάς     υπάρχουν κάποιες άλλες αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από το σύλλογο; εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν το Καρναβάλι;
ΒΚ:   Ναι προς το παρόν ξέρουμε ότι την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου θα γίνει μια δράση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορχομενού σε συνδιοργάνωση με το σύλλογο μας με τίτλο:
«Φτιάχνω τη μάσκα και στολίζω το καρναβάλι μας»
Το αποκριάτικο ballmaske του συλλόγου  που θα γίνει όπως πάντα την  προπαραμονή  της μεγάλης παρέλασης των αρμάτων και πιθανότατα θα γίνουν κι άλλες  εκδηλώσεις,   αλλά αν προκύψει οτιδήποτε άλλο, μπορείτε να ενημερώνεστε μέσα από το site  του συλλόγου μας .
  
Στη συνέχεια ο κ Καράλας μου έδειξε τα άρματα που ήταν έτοιμα ήδη ενώ σιγά σιγά η αποθήκη γέμιζε από τους εθελοντές που έρχονταν να δουλέψουν στα άρματα .
Σε μια γωνιά μια παρέα παιδιά χρωμάτιζαν ένα άρμα .
«Η  επόμενη γενιά !!!» είπε ο κ Καράλας με καμάρι .
Η νύχτα είχε πέσει όταν έφυγα μα μέσα στην αποθήκη του συνεταιρισμού μια μεγάλη παρέα ανθρώπων δούλευαν  με συντροφικότητα μέσα σε πολύ δύσκολες πραγματικά συνθήκες για να ετοιμάσουν τη μεγάλη παρέλαση των αρμάτων για την Κυριακή της Αποκριάς.!!
Τους αξίζουν συγχαρητήρια !!!
Τους αξίζει όμως και κάτι άλλο. Να τους πλαισιώσουμε όλοι με τη βοήθειά μας και τη συμμετοχή μας!!!



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 2015

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΖΑΚΙΑ

 Την περασμένη Δευτέρα βραβεύτηκε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ο  Ορχομένιος φοιτητής πλέον, Γιώργος Ραζακιάς . Ο Γιώργος είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ , Θεσσαλονίκης. Τα βραβεία δόθηκαν από την τράπεζα EUROBANK σε  μαθητές Αττικής και Στερεάς Ελλάδας που αρίστευσαν κατά την περασμένη  σχολική χρονιά. ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΜΠΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΤΟ ΜΟΡΝΟ

Δεν υπήρξε πέμπτο μοτέρ στο Μόρνο ειπε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός κατά την σημερινή συνάντηση του με τους αγρότες στην περιφέρεια. Ετσι  δικαιώνεται η πρώην δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη  όταν υποστήριζε  μαζί με τον τότε αντιδήμαρχο Γρηγόρη  Γαλάνη  πέρυσι ,ότι  ούτε το πέμπτο μοτέρ   λειτούργησε ποτέ αλλά ούτε το νερό που ερχόταν  από τον Μόρνο  αρκούσε για άρδευση. Δύσκολη έως αδύνατη η λειτουργία του πλωτού στην Υλίκη κατά τον κ Ντασιώτη .   Περισσότερο νερό από τον Μόρνο για φέτος  κι εναλλακτικές  λύσεις στην άρδευση υποσχέθηκε η περιφέρεια. Τόσο ο περιφερειάρχης κ Σπανός όσο  κι ο αντιπεριφερειάρχης κ Ντασιώτης  μίλησαν με αλήθειες κι υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να διευκολύνουν τους αγρότες στην φετεινή αρδευτική περίοδο που προμηνύεται δύσκολη ,  αλλά το κυριώτερο  δεσμεύτηκαν ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με τους αγρότες.                                                                                 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΘΗΒΑΣ : ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ:

  Με έντονη διαμαρτυρία ξεκίνησε  την πρώτη συνεδρίαση της η   Δημοτική Κοινότητα   Ακραιφνίου μετά από πρόταση του προέδρου της κ. Κώστα   Μαυροδήμου καθώς αντιδρά   για την πώληση   2 Αποθηκών καθώς επίσης και   2 άλλων ακινήτων (που υπάρχει πιθανότητα να πωληθούν στο μέλλον) από τον Αγροτικό Συν/σμο Θήβας «ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ» επειδή   αποτελούν ιδιοκτησία των Ακραιφνιωτών Συνεταίρων και έχουν κατασκευασθεί με ίδια κεφάλαια. Η Δημοτική Κοινότητα Ακραιφνίου ομόφωνα δηλώνει παρούσα και στηρίζει τους κατοίκους του Ακραιφνίου ,τα μέλη των πρώην Συνεταιρισμού καθώς και τους Συλλόγους του Ακραιφνίου που έχουν έννομο συμφέρον και βρίσκεται δίπλα τους σε οποιαδήποτε ενέργεια προβούν ,ώστε να αποκαταστήσουν αυτήν την αδικία ξεπουλήματος της περιουσίας τους. Να σημειώσουμε ότι η μία από τις αποθήκες έχει μετατραπεί από τον Ιστορικό Λαογραφικό Σύλλογο Ακραιφνίου σε ένα εξαιρετικό Λαογραφικό Μουσείο με σύγχρονες προδιαγραφές , μάλιστα είχε γίνει πρόταση στον  Αγροτικό Συν/σμο Θήβας «ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ»  α