Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΨΗΦΙΣΜΑ διαμαρτυρίας κατά της Π.Ν.Π. της κυβέρνησης για τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ από το Δήμο Ορχομενού

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού της 24ης Απριλίου 2015, το σώμα  αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προχωρήσει στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος διαμαρτυρίας για τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ διαμαρτυρίας κατά της Π.Ν.Π.
της κυβέρνησης για τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ορχομενού καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μεθόδευση της Κυβέρνησης και την απόφασή της να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π., με την οποία πλήττει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο της.
Μέχρι τη σύγκλιση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. της 7ηςΜαΐου, όπου και θα ληφθεί οριστική απόφαση , να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η Π.Ν.Π., γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία όλων των Δήμων και των υπηρεσιών τους, καθώς και η δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στη  στοιχειώδη λειτουργία τους.
Συντασσόμαστε με τις αποφάσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.


Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας
Λάμπρος Αριστ. Ρόδης                              Γιάννης Στεφανίδης

http://orchomenos-press.blogspot.gr/


για το ίδιο θέμα παρουσιάστηκαν επίσης ψήφισμα από την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

Ψήφισμα 

Η κυβέρνηση με μια απαράδεκτη και προκλητική απόφαση, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ικανοποιεί το πάγιο αίτημα των θεσμών (Τρόϊκα) για την αρπαγή των αποθεματικών των Ο.Τ.Α. και όλων των δημοσίων φορέων.
Πρόκειται για μια απόφαση βαθιά αντιλαϊκή, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες και την καθημερινότητά τους.
Είναι απόφαση αναμενόμενη, αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Τα διαθέσιμα των Δήμων, που είναι χρήματα του ελληνικού λαού, οδηγούνται στους δανειστές, στο ακέραιο και στο διηνεκές, για να αποπληρωθεί το κρατικό χρέος.
Πρόκειται για τους αναγκαίους και κρίσιμους πόρους, που τους έχει πληρώσει ο λαός από το υστέρημά του μέσω της φοροεπιδρομής και αντί να κατευθυνθούν στην κάλυψη των άμεσων αναγκών του, καταλήγουν στους δανειστές. Χρήματα που προορίζονται για την θέρμανση και τη σίτιση των παιδικών σταθμών, στις σχολικές επιτροπές, τις κοινωνικές δομές, τα έργα και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν οξυμένες λαϊκές ανάγκες.
Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Απαιτεί την άμεση και οριστική απόσυρση του.

Τα διαθέσιμα των Δήμων είναι για τους εργαζόμενους, το λαό και τις ανάγκες του, όχι για τις τράπεζες , τους δανειστές και το κεφάλαιο
.http://orchomenos-press.blogspot.gr/


Και επίσης διαβάστηκε από τον αρχηγό της μείζονος πλειοψηφίας  κ. Κ.Ξηρογιάννη  το παρακάτω κείμενο:

κυρίες/οι συνάδελφοι,

με πολύ γρήγορη ματιά στα τελευταία χρόνια για την οικονομία του χρόνου, άς πούμε από την εποχή, της φούσκας του χρηματιστηρίου και της σπατάλης των χρημάτων για τη μεγάλη ιδέα των Ολυμπιακών αγώνων, του κυρίου με το μπλοκάκι, την περίοδο του διπλασιασμού των δανείων και του χρέους του κουρασμένου της Ραφήνας, η συνέχεια του πολιτικού πρίγκιπα του μνημονίου και του λεφτά υπάρχουν, του φανατικού αντιμνημονιακού με τα Ζάππεια, και μετέπειτα φανατικού μνημονιακού υπήρξε τόση αναξιοπιστία του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας που όση φαντασία και να διέθετε κανείς δεν θα μπορούσε να συλλάβει.

Ήταν λοιπόν περίπου φυσικό επακόλουθο οι πολίτες αγανακτισμένοι και απαγοητευμένοι από τους παραπάνω, να εναποθέσουν τις ελπίδες τους σε ένα άφθαρτο σαραντάρη, όχι βέβαια πως πίστεψαν όλους αυτούς τους λεονταρισμούς για σχίσιμο των μνημονίων και ότι θα έπαιζε δήθεν το ζουρνά και θα χόρευαν οι αγορές και με έναν νόμο θα καταργούσε όλους τους μνημονιακούς νόμους, που με τόση υπεροψία έλεγε πριν τις εκλογές, τουλάχιστον περιμέναμε οι πολλοί μια σοβαρή και υπεύθυνη και κυρίως ειλικρινή συμπεριφορά με στοιχειώδες σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης.

Αντί αυτού έχει βάλει φαίνεται και αυτός στόχο του να μας κάνει νοιώθουμε ηλίθιοι.
Κάθε μέρα και διολίσθηση στα χνάρια των προηγούμενων με αποκορύφωμα την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που τόσο κατακεράυνωνε την τότε κυβέρνηση σε ανάλογες περιπτώσεις και που με μεγάλη σπουδή υπέγραψε αυτός ο γίγαντας της πολιτικής, που αν τον άφηνε ο Παπαδάκης ακόμη θα έδερνε τον Κασιδιάρη που χαστούκισε την Κανέλλη μπρος στα εμβρόντητα μάτια του τηλεοπτικού κοινού σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Έχω κριτικάρει αυτή την κυβέρνηση μέχρι σήμερα αρκετά για ανακολουθίες έχοντας πάντα την κρυφή ελπίδα ότι θα αλλάξει στάση και θα σοβαρευτεί και να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια που μπορεί πρόσκαιρα να ξεπερνάει του σκοπέλους και να έχει ακόμη μεγάλη δημοτικότητα, όμως αν συνεχίσει έτσι δεν θα είναι για πολύ, γρήγορα θα χάσει το πλεονέκτημα που έχει κάθε νέα αρχή και θα γυρίσει και πάλι στους μονοψήφιους αριθμούς.

Όμως σήμερα με όποια λάθη παραλήψεις ή ακροβατισμούς και να κάνει βρίσκεται ίσως στο πιο κρίσιμο σημείο της διαπραγμάτευσης θεωρώ καθήκον λοιπόν στην


κυριολεξία εθνικό πατριωτικό να την στηρίξουμε, μια αποτυχία της θα είναι καταστροφική για όλους μας δεν με ενδιαφέρει ποίος θα δικαιωθεί και ποίος θα διαψευσθεί, σε μία αποτυχία χαμένοι θα είμαστε όλοι.

Γι'αυτό δεν δέχομαι τα κροκοδείλια των διάφορων Πατούληδων. Αν η χώρα προβεί σε πιστωτικό γεγονός δηλαδή χρεοκοπήσει, θα κληθούμε όλοι να κλάψουμε πάνω στα συντρίμμια μας και τότε αλίμονό μας.

Δεν ξέρω σε τι θα ωφελήσουν τα αποθεματικά όταν όλα θα μετατραπούν σε ένα είδος δραχμής, η μήπως περνάει από τη σκέψη σας ότι το κεντρικό κράτος δεν μπορεί αν θέλει, να απομείωση τα όποια αποθεματικά όλων των δημόσιων οργανισμών μία απλή κίνηση να κάνει με τις ΚΑΠ και ΣΑΤΑ και τελειώσαν οι Δήμοι, τα αποθεματικά θα αρκέσουν για λίγες εβδομάδες.

Γι'αυτό εγώ ζητώ να αφήσουμε τους λεονταρισμούς τους προσωπικούς υπολογισμούς και σκοπιμότητες και να δώσουμε χείρα βοήθειας , για λίγες εβδομάδες, ώσπου να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και σας τα λέει αυτά ένας άνθρωπος που καλά γνωρίζετε ότι δεν είμαι σήμερα Δήμαρχος, ευτυχώς βέβαια και με ευθύνη, από τη στενοκεφαλιά και την προσωπική εμπάθεια δύο τριών προσώπων του τοπικού Συριζα, όμως παράλληλα είμαι στην ευχάριστη θέση γιατί έχω την ΄΄πολυτέλεια΄΄ να εκφράζω εδώ και χρόνια μόνο τον εαυτό μου, απαλλαγμένος από εξαρτήσεις κάθε είδους, σταθμίζοντας κάθε φορά πάντα το γενικότερο συμφέρον όπως φυσικά το εννοώ εγώ.
Είναι επόμενο η παράταξη που έχω την τιμή να εκπροσωπώ είναι ελεύθερη όπως πάντα δημοκρατικά να τοποθετείται.

Για την οικονομία του χρόνου δεν τοποθετούμε στην άλλη άποψη, που λέει πίσω στη δραχμή και εκτός Ευρώπης, άν προκύψει έχω θέση και με παρρησία όπως κάνω πάντα άλλωστε θα την πω.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΖΑΚΙΑ

 Την περασμένη Δευτέρα βραβεύτηκε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ο  Ορχομένιος φοιτητής πλέον, Γιώργος Ραζακιάς . Ο Γιώργος είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ , Θεσσαλονίκης. Τα βραβεία δόθηκαν από την τράπεζα EUROBANK σε  μαθητές Αττικής και Στερεάς Ελλάδας που αρίστευσαν κατά την περασμένη  σχολική χρονιά. ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΜΠΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΤΟ ΜΟΡΝΟ

Δεν υπήρξε πέμπτο μοτέρ στο Μόρνο ειπε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός κατά την σημερινή συνάντηση του με τους αγρότες στην περιφέρεια. Ετσι  δικαιώνεται η πρώην δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη  όταν υποστήριζε  μαζί με τον τότε αντιδήμαρχο Γρηγόρη  Γαλάνη  πέρυσι ,ότι  ούτε το πέμπτο μοτέρ   λειτούργησε ποτέ αλλά ούτε το νερό που ερχόταν  από τον Μόρνο  αρκούσε για άρδευση. Δύσκολη έως αδύνατη η λειτουργία του πλωτού στην Υλίκη κατά τον κ Ντασιώτη .   Περισσότερο νερό από τον Μόρνο για φέτος  κι εναλλακτικές  λύσεις στην άρδευση υποσχέθηκε η περιφέρεια. Τόσο ο περιφερειάρχης κ Σπανός όσο  κι ο αντιπεριφερειάρχης κ Ντασιώτης  μίλησαν με αλήθειες κι υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να διευκολύνουν τους αγρότες στην φετεινή αρδευτική περίοδο που προμηνύεται δύσκολη ,  αλλά το κυριώτερο  δεσμεύτηκαν ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με τους αγρότες.                                                                                 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΘΗΒΑΣ : ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ:

  Με έντονη διαμαρτυρία ξεκίνησε  την πρώτη συνεδρίαση της η   Δημοτική Κοινότητα   Ακραιφνίου μετά από πρόταση του προέδρου της κ. Κώστα   Μαυροδήμου καθώς αντιδρά   για την πώληση   2 Αποθηκών καθώς επίσης και   2 άλλων ακινήτων (που υπάρχει πιθανότητα να πωληθούν στο μέλλον) από τον Αγροτικό Συν/σμο Θήβας «ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ» επειδή   αποτελούν ιδιοκτησία των Ακραιφνιωτών Συνεταίρων και έχουν κατασκευασθεί με ίδια κεφάλαια. Η Δημοτική Κοινότητα Ακραιφνίου ομόφωνα δηλώνει παρούσα και στηρίζει τους κατοίκους του Ακραιφνίου ,τα μέλη των πρώην Συνεταιρισμού καθώς και τους Συλλόγους του Ακραιφνίου που έχουν έννομο συμφέρον και βρίσκεται δίπλα τους σε οποιαδήποτε ενέργεια προβούν ,ώστε να αποκαταστήσουν αυτήν την αδικία ξεπουλήματος της περιουσίας τους. Να σημειώσουμε ότι η μία από τις αποθήκες έχει μετατραπεί από τον Ιστορικό Λαογραφικό Σύλλογο Ακραιφνίου σε ένα εξαιρετικό Λαογραφικό Μουσείο με σύγχρονες προδιαγραφές , μάλιστα είχε γίνει πρόταση στον  Αγροτικό Συν/σμο Θήβας «ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ»  α