Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εγκαίνια και αγιασμός στο σχολείο Ειδικής Εκπαίδευσης Λιβαδειάς στην Χαιρώνεια

x01
Ένα χρόνιο πρόβλημα και πάγιο αίτημα βρίσκει την λύση του με την έναρξη της λειτουργίας του ειδικού σχολείου στο Δήμο Λεβαδέων και πιο συγκεκριμένα στην Χαιρώνεια όπου σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και ο αγιασμός στο Εργαστήριο Ειδικής Εκπαίδευσης Λιβαδειάς.
Για 25 συνολικά μαθητές από την πρώην επαρχία Λιβαδειάς σταματάνε πλέον οι μετακινήσεις τους από και προς το Λουτουφί της Θήβας όπου πήγαιναν καθημερινά προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά στο εκεί μέχρι πρόσφατα μοναδικό  ειδικό σχολείο για παιδιά της δευτεροβάθμιας στο νομό.
Το εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λιβαδειάς με έδρα την Χαιρώνεια έχει ιδρυθεί με ΦΕΚ από το 2003 δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν υπήρξε το ενδιαφέρον και δεν έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες για να λειτουργήσει.
x02«Με περσινή απόφαση των γονέων των μαθητών που μετακινούνταν καθημερινά στη Θήβα ελήφθησαν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, η υπόθεση αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία και τους αρμοδίους και έτσι φέτος λειτουργεί το σχολείο στη Χαιρώνεια και καθημερινά δέχεται 25 μαθητές από την ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς», σημείωσε ο Διευθυντής του σχολείου Γιάννης Ηλίας.
Και πρόσθεσε: «Όταν άνοιξε το σχολείο βρήκαμε μόνο θρανία και καρέκλες το αίτημά μας στη πολιτεία για εξοπλισμό μας απέφερε ελάχιστα και όλο τον υπόλοιπο εξοπλισμό τον καλύπτει ο δήμος ενώ σε ενάμιση μήνα έγιναν και οι βασικές παρεμβάσεις για την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών. Τώρα επιδιώκουμε την συνέχιση των υποδομών σε επίπεδο εργαστηρίων και γενικά του σχολείου».
Όπως είπε ο κ. Ηλίας αν ήταν σχολείο γενική παιδείας θα ήταν ιδανικό «όμως οι χώροι που απαιτούνται για ένα σχολείο ειδικής αγωγής είναι διαφορετικοί και απατούνται ακόμα ορισμένες παρέμβεις στους χώρους και σε συνεργασία με την Δήμαρχο έχουμε δρομολογήσει την προμήθεια από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων προκάτ αιθουσών για να καλύψουμε επιμέρους ανάγκες εξειδικευμένης υποστήριξης και εκπαίδευσης των μαθητών».
Την ικανοποίησή της που «ένα όνειρο δεκαετίας και πλέον υλοποιείται και βρισκόμαστε σε θέση να εγκαινιάζουμε το ειδικό σχολείο» εξέφρασε η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου η οποία ευχαρίστησε για την πολύ καλή συνεργασία τους διευθυντές  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Ηλία Τζαμτζή και Αλέκο Καρκάνα στη συνέχεια καθώς και την Αντιπεριφερειάρχη Φανή Παπαθωμά.
«Πριν από ένα χρόνιο  ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό και πραγματικά η άψογη συνεργασία που είχαμε έφερε αυτό το θετικό αποτέλεσμα», είπε η κ. Πούλου και συμπλήρωσε: «Οι γονείς, οι μαθητές και η κοινωνία έχουν αγκαλιάσει το σχολείο. Έχουν γίνει ορισμένα πράγματα όμως πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά. Είμαστε ακόμα στην αρχή, είμαστε όμως καθημερινά  δίπλα στα παιδιά τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Ως Δήμος θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά τους, οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά τέτοιες δομές μπορούμε να τις στηρίξουμε».
Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Φ. Παπαθωμά δήλωσε σχετικά: «Αυτό το σχολείο είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας του πρώτου και δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης, της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και της Περιφερειακής Εκπαίδευσης. Τα παιδιά τώρα ήρθαν στο νέο τους σχολείο αποφεύγοντας μια πολύ μεγάλη απόσταση διότι ήταν αναγκασμένα καθημερινά να μετακινούνται στην άλλη πλευρά του νομού στο Λουτουφί.
Θέλω να ευχαριστήσω την κοινωνία της Χαιρώνεια που αγκάλιασε το σχολείο και όλοι μαζί αποδίδουμε αυτά που πρέπει στα παιδιά με αναπηρία».
Τέλος σημείωσε οι μετακινήσεις των μαθητών γίνονται κανονικά χωρίς προβλήματα.
Ωστόσο γονείς έκανα λόγο για κάποια προβλήματα σχετικά με την μεταφορά των μαθητών εντός της Λιβαδειάς τόσο ως προς την μετακίνηση μέχρι το σημείο της αφετηρίας αλλά και με κάποιες διαφοροποιήσεις στην ώα άφιξης του λεωφορείου.
Όπως είπαν το ζήτημα μπορεί να λυθεί ενώ ανέφεραν και περιστατικά και παραδείγματα αντιμετώπισης μεταφοράς ορισμένων μαθητών στα σχολεία της γενικής εκπαίδευσης.
x07
x03x04

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΖΑΚΙΑ

 Την περασμένη Δευτέρα βραβεύτηκε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ο  Ορχομένιος φοιτητής πλέον, Γιώργος Ραζακιάς . Ο Γιώργος είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ , Θεσσαλονίκης. Τα βραβεία δόθηκαν από την τράπεζα EUROBANK σε  μαθητές Αττικής και Στερεάς Ελλάδας που αρίστευσαν κατά την περασμένη  σχολική χρονιά. ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΜΠΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΤΟ ΜΟΡΝΟ

Δεν υπήρξε πέμπτο μοτέρ στο Μόρνο ειπε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός κατά την σημερινή συνάντηση του με τους αγρότες στην περιφέρεια. Ετσι  δικαιώνεται η πρώην δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη  όταν υποστήριζε  μαζί με τον τότε αντιδήμαρχο Γρηγόρη  Γαλάνη  πέρυσι ,ότι  ούτε το πέμπτο μοτέρ   λειτούργησε ποτέ αλλά ούτε το νερό που ερχόταν  από τον Μόρνο  αρκούσε για άρδευση. Δύσκολη έως αδύνατη η λειτουργία του πλωτού στην Υλίκη κατά τον κ Ντασιώτη .   Περισσότερο νερό από τον Μόρνο για φέτος  κι εναλλακτικές  λύσεις στην άρδευση υποσχέθηκε η περιφέρεια. Τόσο ο περιφερειάρχης κ Σπανός όσο  κι ο αντιπεριφερειάρχης κ Ντασιώτης  μίλησαν με αλήθειες κι υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να διευκολύνουν τους αγρότες στην φετεινή αρδευτική περίοδο που προμηνύεται δύσκολη ,  αλλά το κυριώτερο  δεσμεύτηκαν ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με τους αγρότες.                                                                                 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Χριστίνα Βελαώρα - Κανούση και # ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ!!!

Χριστίνα Βελαώρα - Κανούση Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Ιστορικό Ορχομενό, αποφοίτησα από το εξατάξιο Γυμνάσιο Ορχομενού. Είμαι παντρεμένη με τον Θανάση Κανούση. και έχουμε δύο κόρες την Έλενα Κοινωνιολόγο-Στρατιωτικό και την Γιούλη Αισθητικό-Κομμώτρια.  Είμαι μια ευτυχισμένη γιαγιά τεσσάρων εγγονιών. Εργάστηκα στην εταιρεία SLK Μιχάλη Σκλαπάνη, στην Διεύθυνση Γεωργίας και στο Δασαρχείο Λιβαδειάς. Είμαι αισθητική σύμβουλος και αυτή την περίοδο δραστηριοποιούμαι στο χώρο των καλλυντικών.Διετέλεσα πρόεδρος του   Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2 ου Νηπιαγωγείου, του 2 ου Δημοτικού Σχολείου και του 2 ου Γυμνασίου Ορχομενού, καθώς   και γραμματέας   του    Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Λυκείου Ορχομενού, επίσης πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής του Λυκείου Ορχομενού.Είμαι μέλος του συλλόγου γυναικών Ορχομενού, μέλος της Greenpeace και εθελόντρια στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος για προσφορά και βοήθεια σε καταστάσεις από φυσικές καταστροφές. Θα ήθελα ν