Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Χειρουργείο» για «ακρωτηριασμό» από ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, ανησυχία από γιατρούς, εργαζόμενους και τοπική κοινωνία

nosokomeioliv



Αναστάτωση και ανησυχία επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Βοιωτίας και της ευρύτερης περιοχής λόγω των εξελίξεων στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς που δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο.
Περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου της Λιβαδειάς καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων για τον αποκλεισμό του νοσηλευτικού ιδρύματος από τις 585 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.
Παράλληλα όπως έκανε γνωστό ο γιατρός Κώστας Πλιακοστάμος αφήνοντας σαφέστατεες αιχμές για τους πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ, η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα η Υποδιοικήτρια «αιτείται και προτείνει την εκ περιτροπής πλέον μετακίνηση όλων των Παιδιάτρων στο νοσοκομείο Λαμίας» την στιγμή που ήδη είχε επιβάλει την μετακίνηση αυτή σε μια παιδίατρο παρόλο που οι εφημερίες στη Λιβαδειά δεν καλύπτονται με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία και πιο συγκεκριμένα την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και κυρίως των παιδιών.
«Τέτοιες επιθετικές ενέργειες από λειτουργίας του νοσοκομείου Λιβαδειάς δεν έχουμε ξαναδεί. Η πρώτη φορά αριστερά αδίστακτη όσο ποτέ συνεχίζει το καταστροφικό της έργο επί δικαίων και αδίκων. Τα παιδιατρικά περιστατικά που έλαβαν χώρα όταν ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ απαίτησε την άμεση απόσπαση της παιδιάτρου στο νοσοκομείο Λαμίας ενώ εφημέρευε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς δείχνουν με τον πιο περίτρανο τρόπο πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά στη Βοιωτία» σημειώνει ο κ. Πλιακωστάμος .
Παράλληλα θεωρεί οτι πρέπει να παρέμβει ο κ. Εισαγγελέας και αναφέρει το παράδειγμα της Ρόδου όπου εκεί παρενέβη χθες, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου η οποία με έγγραφό της ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης.
Η κα Εισαγγελέας θέτει ευθέως θέμα κινδύνου για την Δημόσια Υγεία όχι πλέον μόνο της Ρόδου αλλά των Δωδεκανήσων, «με ορατό τον κίνδυνο ποινικής διερεύνησης ενδεχόμενης τέλεσης ποινικών αδικημάτων». Αφορμή για την παρέμβαση της εισαγγελικής λειτουργού αποτέλεσαν τα τρία υπομνήματα που της κατατέθηκαν το προηγούμενο διάστημα, από το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΓΝΡ αλλά και την Ένωση Ιατρών του νοσοκομείου Ρόδου και Κέντρων Υγείας στα οποία και περιγράφονταν αναλυτικά η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο λόγω της έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα μέρα με την ημέρα τα προβλήματα συνεχώς να διογκώνονται.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι καλούν τους υπεύθυνους να αποκαλύψουν το σχέδιο τους για το ρόλο που επιφυλάσσουν για το νοσοκομείο της Λιβαδειάς κάνοντας λόγο για «δεξαμενή»  από την οποία θα καλύπτονται τα κενά σε άλλες περιοχές, ζητούν την άμεση τοποθέτηση Διοικητή και υπογραμμίζουν οτι δεν θα δεχθούν άλλη υποβάθμιση.
Θεωρούν δε οτι ο νέος αποκλεισμός του νοσοκομείου της Λιβαδειάς από τις 585 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που ανακοίνωσε το υπουργείο υγείας αποτελεί πρόκληση.
«Το νοσοκομείο της Λιβαδειάς υποβαθμίζεται ακόμα, αυτή η υποβάθμιση έχει αρχίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και συνεχίζεται με τέτοιου είδους ενέργειες, εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι από ποια γραφεία εκδόθηκαν αυτές οι αποφάσεις ώστε το νοσοκομείο Λιβαδειάς να αποδυναμωθεί λόγω των ελλείψεων», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Κώστας Σταμέλος και συμπλήρωσε: «Εμείς προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κρατήσουμε το νοσοκομείο ανοιχτό τόσο στις δομές και τις λειτουργίες του όσο και σε διάφορα τμήματα όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Την ίδια στιγμή μετακινείται ιατρικό προσωπικό προς άλλα νοσοκομεία όπως της Λαμίας για να καλυφθούν εκεί εφημερίες, ενώ μένει χωρίς εφημερίες το νοσοκομείο της Λιβαδειάς. Κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο περαιτέρω υποβάθμιση δεν θα την ανεχτούμε».
Ο Κώστας Σταμέλος κάλεσε επίσης τους αρμόδιους «να αποκαλύψουν επιτέλους ποιο είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν για το νοσοκομείο της Λιβαδειάς» και αν αυτός ο ρόλος είναι εκείνος της δεξαμενής προσωπικού για τα άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας.
«Θέλουμε να μας πουν το λόγο για τον οποίο δεν καλύπτουν τις θέσεις, δεν μπορούμε εμείς να έχουμε το ρόλο της δεξαμενή προσωπικού για να καλύπτουμε τα κενά και τις εφημερίες άλλων νοσοκομείων, δεν είναι δυνατόν να μας τιμωρούν με αυτό τον τρόπο όπως την παιδίατρο το νοσοκομείο μας».

lamiastar.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΖΑΚΙΑ

 Την περασμένη Δευτέρα βραβεύτηκε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ο  Ορχομένιος φοιτητής πλέον, Γιώργος Ραζακιάς . Ο Γιώργος είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ , Θεσσαλονίκης. Τα βραβεία δόθηκαν από την τράπεζα EUROBANK σε  μαθητές Αττικής και Στερεάς Ελλάδας που αρίστευσαν κατά την περασμένη  σχολική χρονιά. ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΜΠΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΤΟ ΜΟΡΝΟ

Δεν υπήρξε πέμπτο μοτέρ στο Μόρνο ειπε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός κατά την σημερινή συνάντηση του με τους αγρότες στην περιφέρεια. Ετσι  δικαιώνεται η πρώην δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη  όταν υποστήριζε  μαζί με τον τότε αντιδήμαρχο Γρηγόρη  Γαλάνη  πέρυσι ,ότι  ούτε το πέμπτο μοτέρ   λειτούργησε ποτέ αλλά ούτε το νερό που ερχόταν  από τον Μόρνο  αρκούσε για άρδευση. Δύσκολη έως αδύνατη η λειτουργία του πλωτού στην Υλίκη κατά τον κ Ντασιώτη .   Περισσότερο νερό από τον Μόρνο για φέτος  κι εναλλακτικές  λύσεις στην άρδευση υποσχέθηκε η περιφέρεια. Τόσο ο περιφερειάρχης κ Σπανός όσο  κι ο αντιπεριφερειάρχης κ Ντασιώτης  μίλησαν με αλήθειες κι υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να διευκολύνουν τους αγρότες στην φετεινή αρδευτική περίοδο που προμηνύεται δύσκολη ,  αλλά το κυριώτερο  δεσμεύτηκαν ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με τους αγρότες.                                                                                 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΘΗΒΑΣ : ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ:

  Με έντονη διαμαρτυρία ξεκίνησε  την πρώτη συνεδρίαση της η   Δημοτική Κοινότητα   Ακραιφνίου μετά από πρόταση του προέδρου της κ. Κώστα   Μαυροδήμου καθώς αντιδρά   για την πώληση   2 Αποθηκών καθώς επίσης και   2 άλλων ακινήτων (που υπάρχει πιθανότητα να πωληθούν στο μέλλον) από τον Αγροτικό Συν/σμο Θήβας «ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ» επειδή   αποτελούν ιδιοκτησία των Ακραιφνιωτών Συνεταίρων και έχουν κατασκευασθεί με ίδια κεφάλαια. Η Δημοτική Κοινότητα Ακραιφνίου ομόφωνα δηλώνει παρούσα και στηρίζει τους κατοίκους του Ακραιφνίου ,τα μέλη των πρώην Συνεταιρισμού καθώς και τους Συλλόγους του Ακραιφνίου που έχουν έννομο συμφέρον και βρίσκεται δίπλα τους σε οποιαδήποτε ενέργεια προβούν ,ώστε να αποκαταστήσουν αυτήν την αδικία ξεπουλήματος της περιουσίας τους. Να σημειώσουμε ότι η μία από τις αποθήκες έχει μετατραπεί από τον Ιστορικό Λαογραφικό Σύλλογο Ακραιφνίου σε ένα εξαιρετικό Λαογραφικό Μουσείο με σύγχρονες προδιαγραφές , μάλιστα είχε γίνει πρόταση στον  Αγροτικό Συν/σμο Θήβας «ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ»  α