Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ ΡΑΠΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΠΡΩΤΗ Η ΝΔ- ΣΕ ΔΙΨΗΦΙΟ ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Τη δυσαρέσκεια και τον θυμό των πολιτών-και με δεδομένα τα αντιδημοφιλή μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου- καταγράφει, για την κυβέρνηση έρευνα της ProRata για την «Εφημερίδας των Συντακτών».

Είναι χαρακτηριστικό, πως το 67% των ψηφοφόρων αποκλείουν την πιθανότητα να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η έκταση της δυνητικής εκλογικής επιρροής του κυμαίνεται μεταξύ 8% («πάτωμα») και 18% («οροφή»). Αντίθετα, το 47% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν θα υποστηρίξει τη Ν.Δ, με το εύρος της δυνητικής εκλογικής της επιρροής να κυμαίνεται μεταξύ 18% («πάτωμα») και 26% («οροφή»). Την ίδια στιγμή, η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 30% και η αποχή, το άκυρο και το λευκό στο 16%.
Έτσι συνολικά, η εκλογική επιρροή των κομμάτων βρίσκεται για τη Ν.Δ. στο 26% (18% σχεδόν βέβαιοι και 8% πολύ πιθανοί), για τον ΣΥΡΙΖΑ στο 18% (8% σχεδόν βέβαιοι και 10% πολύ πιθανοί), για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στο 12% (3% και 9% αντίστοιχα), για το ΚΚΕ στο 11% (4% και 7%), για τη Χρυσή Αυγή στο 9% (4% και 5%), για το Ποτάμι στο 9% (1% και 8%), για την Ενωση Κεντρώων στο 8% (2% και 6%), για τη Λαϊκή Ενότητα στο 5% (1% και 4%), για την Πλεύση Ελευθερίας στο 5% (1% και 4%), για τους Ανεξάρτητους Ελληνες στο 4% (1% και 3%), και για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 4% (1% και 3%).
dimoskopisi_pro_rata1
Απαισιοδοξία για την οικονομία
Εν τω μεταξύ σχεδόν 7 στους 10 πολίτες εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα επιδεινωθεί λίγο ή σημαντικά τους επόμενους δώδεκα μήνες, ενώ το ίδιο απαισιόδοξη είναι η προσέγγισή τους για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση, αφού έξι στους δέκα απαντούν ότι θα χειροτερέψει από λίγο έως σημαντικά. Ωστόσο, η πλειονότητα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξοι από το γενικό δείγμα.
Η πρόβλεψη του 68% των ερωτηθέντων είναι ότι η οικονομία της χώρας θα χειροτερέψει το επόμενο δωδεκάμηνο, του 21% ότι θα μείνει ίδια, του 8% ότι θα βελτιωθεί λίγο, ενώ το 3% λέει «Δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Οσον αφορά την προσωπική τους οικονομική κατάσταση στο ίδιο διάστημα, οι έξι στους δέκα προβλέπουν ότι θα χειροτερέψει, το 33% ότι θα μείνει ίδια, το 5% ότι θα βελτιωθεί λίγο και το 2% «Δ.Ξ/Δ.Α».
dimoskopisi_pro_rata2
Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015 το 48% προβλέπει ότι η κατάσταση της χώρας θα χειροτερέψει, το 26% ότι θα μείνει ίδια, το 21% ότι θα βελτιωθεί λίγο, το 1% ότι θα βελτιωθεί σημαντικά και το 4% «Δ.Ξ/Δ.Α». Οσο για την προσωπική τους κατάσταση, το 48% βλέπει επιδείνωση, το 39% στασιμότητα, το 10% μικρή βελτίωση και το 1% σημαντική βελτίωση. Το 2% «Δ.Ξ/Δ.Α».
Στον άλλο τομέα, στην καθημερινότητα των πολιτών, αυτόν που αφορά την ικανοποίηση από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δημοσίου, το 23% εκτιμά ότι έχει χειροτερέψει σημαντικά, το 24% ότι έχει χειροτερέψει ελαφρώς, το 37% ότι έχει παραμείνει ίδια, το 10% ότι έχει βελτιωθεί ελαφρά, το 1% ότι έχει βελτιωθεί σημαντικά και το 5% «Δ.Ξ/Δ.Α».
Από το τμήμα των ψηφοφόρων που βλέπει σημαντική επιδείνωση το 41% λέει πως, εάν γίνονταν αύριο εκλογές, θα ψήφιζε Ν.Δ. και το 4% ΣΥΡΙΖΑ. Απ’ όσους λένε ότι η κατάσταση παραμένει ίδια, το 26% επιλέγει Ν.Δ. και το 22% ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, από εκείνους που βλέπουν ελαφρά βελτίωση το 49% θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ και το 5% Ν.Δ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΖΑΚΙΑ

 Την περασμένη Δευτέρα βραβεύτηκε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ο  Ορχομένιος φοιτητής πλέον, Γιώργος Ραζακιάς . Ο Γιώργος είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ , Θεσσαλονίκης. Τα βραβεία δόθηκαν από την τράπεζα EUROBANK σε  μαθητές Αττικής και Στερεάς Ελλάδας που αρίστευσαν κατά την περασμένη  σχολική χρονιά. ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΜΠΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΤΟ ΜΟΡΝΟ

Δεν υπήρξε πέμπτο μοτέρ στο Μόρνο ειπε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός κατά την σημερινή συνάντηση του με τους αγρότες στην περιφέρεια. Ετσι  δικαιώνεται η πρώην δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη  όταν υποστήριζε  μαζί με τον τότε αντιδήμαρχο Γρηγόρη  Γαλάνη  πέρυσι ,ότι  ούτε το πέμπτο μοτέρ   λειτούργησε ποτέ αλλά ούτε το νερό που ερχόταν  από τον Μόρνο  αρκούσε για άρδευση. Δύσκολη έως αδύνατη η λειτουργία του πλωτού στην Υλίκη κατά τον κ Ντασιώτη .   Περισσότερο νερό από τον Μόρνο για φέτος  κι εναλλακτικές  λύσεις στην άρδευση υποσχέθηκε η περιφέρεια. Τόσο ο περιφερειάρχης κ Σπανός όσο  κι ο αντιπεριφερειάρχης κ Ντασιώτης  μίλησαν με αλήθειες κι υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να διευκολύνουν τους αγρότες στην φετεινή αρδευτική περίοδο που προμηνύεται δύσκολη ,  αλλά το κυριώτερο  δεσμεύτηκαν ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με τους αγρότες.                                                                                 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΘΗΒΑΣ : ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ:

  Με έντονη διαμαρτυρία ξεκίνησε  την πρώτη συνεδρίαση της η   Δημοτική Κοινότητα   Ακραιφνίου μετά από πρόταση του προέδρου της κ. Κώστα   Μαυροδήμου καθώς αντιδρά   για την πώληση   2 Αποθηκών καθώς επίσης και   2 άλλων ακινήτων (που υπάρχει πιθανότητα να πωληθούν στο μέλλον) από τον Αγροτικό Συν/σμο Θήβας «ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ» επειδή   αποτελούν ιδιοκτησία των Ακραιφνιωτών Συνεταίρων και έχουν κατασκευασθεί με ίδια κεφάλαια. Η Δημοτική Κοινότητα Ακραιφνίου ομόφωνα δηλώνει παρούσα και στηρίζει τους κατοίκους του Ακραιφνίου ,τα μέλη των πρώην Συνεταιρισμού καθώς και τους Συλλόγους του Ακραιφνίου που έχουν έννομο συμφέρον και βρίσκεται δίπλα τους σε οποιαδήποτε ενέργεια προβούν ,ώστε να αποκαταστήσουν αυτήν την αδικία ξεπουλήματος της περιουσίας τους. Να σημειώσουμε ότι η μία από τις αποθήκες έχει μετατραπεί από τον Ιστορικό Λαογραφικό Σύλλογο Ακραιφνίου σε ένα εξαιρετικό Λαογραφικό Μουσείο με σύγχρονες προδιαγραφές , μάλιστα είχε γίνει πρόταση στον  Αγροτικό Συν/σμο Θήβας «ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ»  α