Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ -Η ΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΚΕΛ) ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ



ΚΕΛ : ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ



ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΕΙΣΗΓΗΣΗ  ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΑΓΗΣ  ΑΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ:«ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΕΛ. ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ» ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ



Με την εισηγητική έκθεση με αριθμό πρωτοκόλου 7495 της 10/7/2017η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο ότι η εταιρεία ΑΑΓΗΣ ΑΕ ζητά παράταση του έργου έως και 30/12/17 και εκτός των άλλων στοιχείων που μπορείτε να διαβάσετε στην αίτηση της ΑΑΓΗΣ ΑΕ αναφέρεται ότι η εταιρεία έχει ήδη ενημερώσει το δήμο ότι:


Στις 06/06/2016 με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 5427 έγγραφό που κατατέθηκε από τον ανάδοχο, επισημάνθηκε η αδυναμία του να καλύπτει τα έξοδα της νυχτερινής φύλαξης του ΚΕΛ με εταιρεία security και ζήτησε την φύλαξη του ΚΕΛ από τον Δήμο μας.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ  ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΟΤΙ:

- Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ το υποέργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ» για την αποκατάσταση-επισκευή του παλαιού δικτύου αποχέτευσης του οικισμού του Ορχομενού. Η κατασκευή του υποέργου προβλέπεται να διαρκέσει 1 έτος. Στη συνέχεια θα πρέπει να γίνουν οι ιδιωτικές συνδέσεις σε όλο το δίκτυο αποχέτευσης (παλιό και νέο) της πόλης προκειμένου να οδηγηθεί ικανό φορτίο λυμάτων στο ΚΕΛ για να ολοκληρωθεί η δοκιμαστική λειτουργία του.
- Στη συνέχεια για το κλείσιμο του έργου θα πρέπει να ολοκληρώσει τη δοκιμαστική λειτουργία ο ανάδοχος του έργου.

ΚΑΙ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ


- Όσον αφορά την απαίτηση του αναδόχου για την αποζημίωση του για έξοδα φύλαξης του έργου κλπ δεν είναι δυνατόν αυτή να εξεταστεί με την παρούσα.


Διαβαζοντάς το αντιλαμβανεται κανείς ότι η εταιρεία απο   6/6/16  -ένα χρόνο πριν δηλαδή      έχει ήδη προειδοποιήσει το δήμο  για την αδυναμία φύλαξης του ΚΕΛ

Στις 06/06/2016 με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 5427 έγγραφό που κατατέθηκε από τον ανάδοχο, επισημάνθηκε η αδυναμία του να καλύπτει τα έξοδα της νυχτερινής φύλαξης του ΚΕΛ με εταιρεία security και ζήτησε την φύλαξη του ΚΕΛ από τον Δήμο μας

Σχετικές ερωτήσεις έχουν ήδη γίνει από την αντιπολίτευση στα δημοτικά συμβούλια ,από την αρχή της θητείας του κυρίου Υπερήφανου  για την πορεία των εργασιών  του συγκεκριμένου έργου μια και το πρόβλημα και του καθαρισμού του κεντρικού αγωγού  αλλά και των συνδέσεων είναι γνωστό  κι ο κύριος Υπερήφανος απαντά συνέχεια ότι έχει προνοήσει για όλα.
Οι σχετικές κατά καιρούς απαντήσεις του σημερινού δημάρχου είναι πολύ εύκολο να βρεθούν  στα  απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου.

Αν και από ότι φαίνεται ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος κ Νταβαλούμης έχουν γνώση του προβλήματος της φύλαξης του ΚΕΛ ούτε το αναφέρουν αλλά ούτε και κινητοποιούνται όσον αφορά το κομμάτι που αντιστοιχεί στην ευθύνη του έργου από πλευράς δήμου (ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ -ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ) παρά μόνο πολύ αργά φέτος.
Η εταιρεία ΑΑΓΗΣ ΑΕ στέλνει στις 2/8/2017 σχετικό έγγραφο όπου με λίγα λόγια τους λέει ότι σταματά τη φύλαξη  του ΚΕΛ.




Πανικόβλητος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προσπαθεί να κάνει έκτακτο δημοτικό  συμβούλιο δια περιφοράς επιχειρώντας  να υποβιβάσει το θέμα σαν προσωρινό έκτακτο γεγονός.

Πολλοί δημοτικόι σύμβουλοι όμως αντιδρούν και θέλουν να συζητηθεί το θέμα σε κανονικό συμβούλιο διότι γνωρίζουν ότι , η φύλαξη θα βαρύνει το δήμο και η πιο πρόχειρη πρόβλεψη για τα δύο επόμενα χρόνια που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα παραταθεί το έργο με υπαιτιότητα την ολιγωρία του δημάρχου και 'οποιου άλλου από την δημοτική αρχή που ήταν υπεύθυνος είναι ότι η φύλακη του ΚΕΛ θα στοιχίσει στο δήμο δηλαδή στους δημότες ,πολλές χιλιάδες ευρώ.......
Επίσης υπάρχουν φόβοι αν με την φύλαξη ουσιαστικά παραλαμβάνεται το έργο.
'Αλλο εύλογο ερώτημα είναι πως θα γίνει η προσωρινή παραλαβή του έργου, δεδομένου ότι τα μηχανήματα είναι πανάκριβα και οι φωτογραφίες μπορεί να εξασφαλίζουν την παρουσία τους ,δεν εξασφαλίζουν όμως και τη λειτουργία τους μια και από τις φωτογραφίες δεν μπορεί να δει κανείς αν τα μηχανήματα λειτουργούσαν όταν παραλείφθηκαν.
Δεν έχει επίσης ζητηθεί νομική συμβουλή για το θέμα ώστε να ελεγχεί η νομιμότητα των διαδικασιών από πλευράς δήμου.
Άλλο πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι απουσιάζουν λόγω εργασιών ή και διακοπών .
Προτείνεται λοιπόν από την μειοψηφία να γίνει το συμβούλιο αργότερα ώστε και το δημοτικό συμβούλιο να είναι σύσσωμο να ορισθεί επιτροπή παραλαβής που θα ελέγξει τι παραλαμβάνει, αλλά και να ελεγχθεί καλύτερα το θέμα μια και μιλάμε για ένα εξαιρετικά ακριβό έργο .
Ομως ο κ. Υπερήφανος που τόσο καιρό αδιαφορούσε για την φύλαξη  τώρα ξαφνικά βιάζεται μια και το ΚΕΛ μένει αφύλαχτο και  μπορεί οτιδήποτε να συμβεί...
Συγκαλείται δημοτικό συμβούλιο όμως δεν έχει απαρτία.
Εκτός της αντιπολίτευσης που σύσσωμη απουσιάζει  ,λείπουν και πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
Ενοχλημένος ο δήμαρχος θα δηλώσει στο star ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ https://tvstar.gr/voiotia-articles/89584-anavoli-logo-elleipsis-apartias-apoysa-syssomi-i-meiopsifia-rigma-5-symvoylon-stin-pleiopsifia-kindyneyei-o-viologikos-video  ότι φταίει η αντιπολίτευση φυσικά.
Το ότι το ένα τρίτο της παράταξης του απουσιάζει  και ότι αυτός είναι υπεύθυνος για όλο αυτό΄΄περιέργως ''του διαφεύγει ....

Συγκαλεί και πάλι άμεσα δημοτικό συμβούλιο όπου και πάλι θα μετρήσει απώλειες δημοτικών του συμβούλων αλλά με τη συμμετοχή κάποιων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης   που  κατηγορούσε, θα πετύχει την απαρτία ώστε να περάσει την απόφαση για την φύλαξη του ΚΕΛ.

Τον τελευταίο καιρό ο σημερινός δήμαρχος έχει καθιερώσει ώστε θέματα που προκύπτουν από την δική του αδιαφορία να τα φέρνει  κυριολεκτικά  τελευταία στιγμή είτε στην Οικονομική Επιτροπή  , είτε στο Δημοτικό συμβούλιο εκβιάζοντας έτσι  ηθικά τους συμβούλους ώστε να ψηφίζουν εσπευσμένα τις αποφάσεις προκειμένου να λειτουργήσουν καίρια κομμάτια του δήμου.

Προφανώς και από ότι φαίνεται αυτό το μοτίβο οδηγεί και αυτόν και το δήμο σε μεγάλες απώλειες.
Η αντιπολίτευση  του δημοτικού συμβουλίου πάντως θεωρεί ότι το θέμα του ΚΕΛ σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει και θα επαναφέρει το θέμα όσες φορές χρειαστεί ώστε να εξασφαλιστεί η ορθή παραλαβή του ΚΕΛ από την μία και ο Δήμος από την άλλη

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ  ΟΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ


Με το ως άνω αίτημά ο ανάδοχος ζητάει την παράταση του έργου έως και 30/12/2017.

Για το έργο μας «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΕΛ. ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ» στις 06/10/2011 υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του, μεταξύ του Δήμου μας και της αναδόχου εταιρείας ΑΑΓΗΣ ΑΕ, με συμβατική προθεσμία εκτέλεσής τους είκοσι τέσσερις (24) μήνες, δηλαδή με πέρας εκτέλεσης των εργασιών στις 05/10/2013, μαζί με την δοκιμαστική λειτουργία.
Έπειτα ακολούθησαν οι εξής τροποποιήσεις με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορχομενού:
- Νέο συμβατικό πέρας 05/01
/2014 με την αρ.142/13 απόφαση Δ.Σ. ημερομηνίας 28/06/2013
Αίτημα αναδόχου 04/04/2013
- Νέο συμβατικό πέρας 05/07/2014 με την αρ. 199/13 απόφαση Δ.Σ. ημερομηνίας 31/10/2013
Αίτημα αναδόχου 04/07/2013
- Νέο συμβατικό πέρας 05/01/2015 με την αρ. 43/14 απόφαση Δ.Σ. ημερομηνίας 25/02/2014
Αίτημα αναδόχου 07/01/2014
- Νέο συμβατικό πέρας 05/07/2015 με την αρ. 162/14 απόφαση Δ.Σ. ημερομηνίας 13/10/2014
Αίτημα αναδόχου 04/07/2014
- Νέο συμβατικό πέρας 05/12/2015 με την αρ. 31/15 απόφαση Δ.Σ. ημερομηνίας 10/03/2015
Αίτημα αναδόχου 09/01/2015
- Στις 04/06/2015 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του έργου
- Στις 05/06/2015 ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία του έργου
- Νέο συμβατικό πέρας 30/12/2016 με την αρ. 51/2016 απόφαση Δ.Σ. ημερομηνίας 06/04/2016
Αίτημα αναδόχου 24/11/2015

Έλεγχος Οριακής Προθεσμίας
- Συνολική προθεσμία = αρχική συμβατική προθεσμία 24 μήνες
     + 3 μήνες (05/01/14) + 6 μήνες (05/04/14)
     = 33 μήνες
→       Υποχρέωση αναδόχου συνέχισης κατασκευής του έργου                               
 1/3 x 33μήνες=11μήνες
→       05/07/2014 + 11 μήνες = 04/06/2015 λήξη υποχρεωτικής παράτασης της κατασκευής του έργου από τον ανάδοχο

- Η κατασκευή του έργου έχει ολοκληρωθεί στις 04/06/2015 που συμπίπτει ακριβώς με την υποχρέωση του αναδόχου από την συνολική προθεσμία συν το 1/3 αυτής.
- Οι παρατάσεις από 05/07/14 έως 30/12/16 δόθηκαν κατόπιν αιτήσεων του αναδόχου.
- Στις 06/06/2016 με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 5427 έγγραφό που κατατέθηκε από τον ανάδοχο, επισημάνθηκε η αδυναμία του να καλύπτει τα έξοδα της νυχτερινής φύλαξης του ΚΕΛ με εταιρεία security και ζήτησε την φύλαξη του ΚΕΛ από τον Δήμο μας.
- Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ το υποέργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ» για την αποκατάσταση-επισκευή του παλαιού δικτύου αποχέτευσης του οικισμού του Ορχομενού. Η κατασκευή του υποέργου προβλέπεται να διαρκέσει 1 έτος. Στη συνέχεια θα πρέπει να γίνουν οι ιδιωτικές συνδέσεις σε όλο το δίκτυο αποχέτευσης (παλιό και νέο) της πόλης προκειμένου να οδηγηθεί ικανό φορτίο λυμάτων στο ΚΕΛ για να ολοκληρωθεί η δοκιμαστική λειτουργία του.
- Στη συνέχεια για το κλείσιμο του έργου θα πρέπει να ολοκληρώσει τη δοκιμαστική λειτουργία ο ανάδοχος του έργου.
- Όσον αφορά την απαίτηση του αναδόχου για την αποζημίωση του για έξοδα φύλαξης του έργου κλπ δεν είναι δυνατόν αυτή να εξεταστεί με την παρούσα.

            Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω, τη Σύμβαση του έργου, την με αρ.πρωτ. 4313/25-04-2017 θετική γνωμοδότηση του Υ.ΜΕ.Π.ΠΕΡ.Α.Α., τις διατάξεις του Ν.3669/2008 «Κωδικοποίηση της  νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων», τον Ν.3614/2007 «Διαχείριση, έλεγχος και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο 2014-2020», τον Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης», τον Ν.3463/2006 «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων», τη νομοθεσία περί δημοσίων έργων, τη νομοθεσία του χρηματοοικονομικού προγράμματος και την λοιπή σχετική νομοθεσία.

ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ

Την έγκριση της συνολικής παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης οικισμού Ορχομενού. Εργασίες αποπεράτωσης – αναβάθμισης ΚΕΛ. Αντλιοστάσιο ακαθάρτων και αγωγός απαγωγής επεξεργασμένων λυμάτων» κατά δώδεκα μήνες (12) μήνες, ήτοι έως και την 30/12/2017, μαζί με την δοκιμαστική λειτουργία


Ο  ANTIΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΑΒΑΛΟΥΜΗΣ











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΖΑΚΙΑ

 Την περασμένη Δευτέρα βραβεύτηκε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ο  Ορχομένιος φοιτητής πλέον, Γιώργος Ραζακιάς . Ο Γιώργος είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ , Θεσσαλονίκης. Τα βραβεία δόθηκαν από την τράπεζα EUROBANK σε  μαθητές Αττικής και Στερεάς Ελλάδας που αρίστευσαν κατά την περασμένη  σχολική χρονιά. ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΜΠΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΤΟ ΜΟΡΝΟ

Δεν υπήρξε πέμπτο μοτέρ στο Μόρνο ειπε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός κατά την σημερινή συνάντηση του με τους αγρότες στην περιφέρεια. Ετσι  δικαιώνεται η πρώην δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη  όταν υποστήριζε  μαζί με τον τότε αντιδήμαρχο Γρηγόρη  Γαλάνη  πέρυσι ,ότι  ούτε το πέμπτο μοτέρ   λειτούργησε ποτέ αλλά ούτε το νερό που ερχόταν  από τον Μόρνο  αρκούσε για άρδευση. Δύσκολη έως αδύνατη η λειτουργία του πλωτού στην Υλίκη κατά τον κ Ντασιώτη .   Περισσότερο νερό από τον Μόρνο για φέτος  κι εναλλακτικές  λύσεις στην άρδευση υποσχέθηκε η περιφέρεια. Τόσο ο περιφερειάρχης κ Σπανός όσο  κι ο αντιπεριφερειάρχης κ Ντασιώτης  μίλησαν με αλήθειες κι υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να διευκολύνουν τους αγρότες στην φετεινή αρδευτική περίοδο που προμηνύεται δύσκολη ,  αλλά το κυριώτερο  δεσμεύτηκαν ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με τους αγρότες.                                                                                 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΘΗΒΑΣ : ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ:

  Με έντονη διαμαρτυρία ξεκίνησε  την πρώτη συνεδρίαση της η   Δημοτική Κοινότητα   Ακραιφνίου μετά από πρόταση του προέδρου της κ. Κώστα   Μαυροδήμου καθώς αντιδρά   για την πώληση   2 Αποθηκών καθώς επίσης και   2 άλλων ακινήτων (που υπάρχει πιθανότητα να πωληθούν στο μέλλον) από τον Αγροτικό Συν/σμο Θήβας «ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ» επειδή   αποτελούν ιδιοκτησία των Ακραιφνιωτών Συνεταίρων και έχουν κατασκευασθεί με ίδια κεφάλαια. Η Δημοτική Κοινότητα Ακραιφνίου ομόφωνα δηλώνει παρούσα και στηρίζει τους κατοίκους του Ακραιφνίου ,τα μέλη των πρώην Συνεταιρισμού καθώς και τους Συλλόγους του Ακραιφνίου που έχουν έννομο συμφέρον και βρίσκεται δίπλα τους σε οποιαδήποτε ενέργεια προβούν ,ώστε να αποκαταστήσουν αυτήν την αδικία ξεπουλήματος της περιουσίας τους. Να σημειώσουμε ότι η μία από τις αποθήκες έχει μετατραπεί από τον Ιστορικό Λαογραφικό Σύλλογο Ακραιφνίου σε ένα εξαιρετικό Λαογραφικό Μουσείο με σύγχρονες προδιαγραφές , μάλιστα είχε γίνει πρόταση στον  Αγροτικό Συν/σμο Θήβας «ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ»  α