Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΜΙΑ ΑΛΥΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ


Ήταν τέσσερα ακριβώς χρόνια πριν, όταν ο σημερινός δήμαρχος  κ Λουκάς Υπερήφανος στις δύο μεγάλες προεκλογικές του ομιλίες στον Ορχομενό και την Ακραιφνία   κατηγορούσε τον τότε δήμαρχο κ.Κώστα Ξηρογιάννη για τις αυξήσεις στα τέλη ύδρευσης .
Τώρα αν ο ίδιος ήταν υπαίτιος ή όχι  σε αυτές τις αυξήσεις γιατί απέφευγε να πει με τι χρέος παραδόθηκε ο δήμος στον 
κ. Ξηρογιάννη  αυτό το ξεπερνούσε .
Υποσχέθηκε λοιπόν τότε  στους δημότες του Ορχομενού και της Ακραιφνίας  τα εξής :
Τα αποσπάσματα είναι από τις δύο επίσημες προεκλογικές του  ομιλίες 

ΑΠΌΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ ΥΠΕΡΉΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ


Είμαι υποχρεωμένος να τα ξαναδώ όλα από την αρχή.
Και κυρίως να δω τις χρεώσεις των τελών.

Δεσμεύομαι να αποκαταστήσω την αδικία που έχετε υποστεί και εδώ.
Τα τέλη θα τα ξαναδούμε για να κάνουμε αναπροσαρμογή όχι προς τα πάνω
αλλά προς τα κάτω .
Αναρτήθηκε από Όραμα Έργο στις 8:55 π.μ. 



ΑΠΌΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΊΑ  ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΌ


Φίλες και φίλοι,
..''....με τέτοια αύξηση τελών και με έλλειψη κάθε κοινωνικής συν αίσθησης, προσωπικά θα περίμενα να τα είχαν καταφέρει! (αναφέρεται στην δημοτική αρχή Ξηρογιάννη )
Αλλά ούτε και γι` αυτό δεν στάθηκαν ικανοί.
Το μόνο που κατάφεραν είναι να σας οδηγήσουν όλους στην απόγνωση, να έχετε βρεθεί πολλοί σε αδυναμία. Μου το λέτε με κάθε αφορμή.

Γι` αυτό και ως  νέα Δημοτική Αρχή, εμείς θα ξαναδούμε όλες τις αποφάσεις
και θα αναθεωρήσουμε τη μεγάλη αδικία σε βάρος σας.....''
Αναρτήθηκε από Όραμα Έργο στις 10:04 π.μ. 


Και μετά από όλες αυτές τις ωραίες υποσχέσεις του ο κ Υπερήφανος μετά την εκλογή του κι αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του, έφερε στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση αύξησης στα τέλη ...για να ''διορθώσει την αδικία'' 'οπως είχε πει ,  

Για να έρθουμε στο σήμερα και στα καινούρια σχέδια του δημάρχου.

Πριν δύο περίπου εβδομάδες συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ορχομενού και ένα από τα θέματα το οποίο συζητήθηκε ήταν η αύξηση των τελών ύδρευσης με διαφορετική τιμή για κάθε δημοτική κοινότητα(Ορχομενό ή Ακραίφνιο) αλλά η εισήγηση προέβλεπε εξαιρετικά μεγάλη αύξηση των τελών ύδρευσηςτης τάξης του 70-80%.
 Η αντιπολίτευση δεν την ψήφισε αλλά την ψήφισε η συμπολίτευση με αποτέλεσμα η πρόταση να περάσει και να πάρει κανονικά το δρόμο για το δημοτικό συμβούλιο.
Έλα όμως   που οι περισσότεροι  δημοτικοί σύμβουλοι του δημάρχου αντέδρασαν!!!!!!( πράγμα που συμβαίνει πολύ συχνά τελευταία-γιατί άραγε;;;;;;).
Και σαν να μην έγινε τίποτα ο κ. Υπερήφανος  ξανακάλεσε την Οικονομική Επιτροπή για να κάνει διαφορετικού τύπου εισήγηση για τα τέλη που πάλι όμως προέβλεπαν  αύξηση και μεγάλη αύξηση μάλιστα αλλά με πιο εξευγενισμένο αυτή τη φορά  τρόπο .
Και ενώ ξεκινά η Οικονομική  Επιτροπή  ο δήμαρχος αποσύρει το θέμα για τε Σεπτέμβριο
.
Τι θα αλλάξει δηλαδή το Σεπτέμβριο;

Θα  εισπραχθούν τα τέλη ύδρευσης κι από το υπόλοιπο 51% του δημοτών που δεν πληρώνουν;

Γιατί  ο δήμαρχος δεν το έκανε αυτό  μέχρι τώρα; Δεν μπορούσε ή δεν ήθελε;

Γιατί αυτός που ήταν  έμπειρος όπως διατυμπάνιζε δεν προστάτεψε τους πολίτες από την μεγάλη αδικία που είχαν υποστεί από την προηγούμενη αρχή  όπως ο ίδιος δημόσια έλεγε;


Γιατί αν δεν αλλάξει  σε πολύ σύντομο διάστημα τον τρόπο διαχείρησης στην ύδρευση  και στην είσπραξη των τελών ,τον Σεπτέμβριο πάλι αυξήσεις θα φέρει.....

Σε κάθε περίπτωση όμως ζούμε σε ένα δήμο όπου ο δήμαρχος βάζει ,βγάζει θέματα κατά βούληση παίρνει αποφάσεις και τις αλλάζει μόνος του ( ας θυμηθούμε πρόσφατα την παράταση σύμβασης του αναψυκτηριου στις πηγές όπου για καιρό και  μπαίνοντας στο δημοτικό συμβούλιο αρνιόταν να δώσει παράταση μισθώματος διότι οι λόγοι του ήταν σοβαροί κατά την άποψή του, και στο τέλο προέτρεπε τους συμβούλους του να ψηφίσουν υπέρ της παράτασης).

Θα επανέλθουμε















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΖΑΚΙΑ

 Την περασμένη Δευτέρα βραβεύτηκε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ο  Ορχομένιος φοιτητής πλέον, Γιώργος Ραζακιάς . Ο Γιώργος είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ , Θεσσαλονίκης. Τα βραβεία δόθηκαν από την τράπεζα EUROBANK σε  μαθητές Αττικής και Στερεάς Ελλάδας που αρίστευσαν κατά την περασμένη  σχολική χρονιά. ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΜΠΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΤΟ ΜΟΡΝΟ

Δεν υπήρξε πέμπτο μοτέρ στο Μόρνο ειπε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός κατά την σημερινή συνάντηση του με τους αγρότες στην περιφέρεια. Ετσι  δικαιώνεται η πρώην δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη  όταν υποστήριζε  μαζί με τον τότε αντιδήμαρχο Γρηγόρη  Γαλάνη  πέρυσι ,ότι  ούτε το πέμπτο μοτέρ   λειτούργησε ποτέ αλλά ούτε το νερό που ερχόταν  από τον Μόρνο  αρκούσε για άρδευση. Δύσκολη έως αδύνατη η λειτουργία του πλωτού στην Υλίκη κατά τον κ Ντασιώτη .   Περισσότερο νερό από τον Μόρνο για φέτος  κι εναλλακτικές  λύσεις στην άρδευση υποσχέθηκε η περιφέρεια. Τόσο ο περιφερειάρχης κ Σπανός όσο  κι ο αντιπεριφερειάρχης κ Ντασιώτης  μίλησαν με αλήθειες κι υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να διευκολύνουν τους αγρότες στην φετεινή αρδευτική περίοδο που προμηνύεται δύσκολη ,  αλλά το κυριώτερο  δεσμεύτηκαν ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με τους αγρότες.                                                                                 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Χριστίνα Βελαώρα - Κανούση και # ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ!!!

Χριστίνα Βελαώρα - Κανούση Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Ιστορικό Ορχομενό, αποφοίτησα από το εξατάξιο Γυμνάσιο Ορχομενού. Είμαι παντρεμένη με τον Θανάση Κανούση. και έχουμε δύο κόρες την Έλενα Κοινωνιολόγο-Στρατιωτικό και την Γιούλη Αισθητικό-Κομμώτρια.  Είμαι μια ευτυχισμένη γιαγιά τεσσάρων εγγονιών. Εργάστηκα στην εταιρεία SLK Μιχάλη Σκλαπάνη, στην Διεύθυνση Γεωργίας και στο Δασαρχείο Λιβαδειάς. Είμαι αισθητική σύμβουλος και αυτή την περίοδο δραστηριοποιούμαι στο χώρο των καλλυντικών.Διετέλεσα πρόεδρος του   Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2 ου Νηπιαγωγείου, του 2 ου Δημοτικού Σχολείου και του 2 ου Γυμνασίου Ορχομενού, καθώς   και γραμματέας   του    Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Λυκείου Ορχομενού, επίσης πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής του Λυκείου Ορχομενού.Είμαι μέλος του συλλόγου γυναικών Ορχομενού, μέλος της Greenpeace και εθελόντρια στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος για προσφορά και βοήθεια σε καταστάσεις από φυσικές καταστροφές. Θα ήθελα ν